Xbox-headset fra Bang & Olufsen koster det samme som en Series X-konsol

Sidste år indgik Xbox og danske Bang & Olufsen i et samarbejde, om at lave et high end-headset til Xbox-konsollerne. Det færdige produkt er nu officielt annonceret, og har fået navnet Beoplay Portal Headset – ikke just et navn, som indikerer at der er tale om et headset til gamingbrug.

Bang & Olufsen er internationalt anerkendt for at lave produkter af høj kvalitet, både hvad angår design og lyd. Derfor er den annoncerede pris på $499 egentlig ikke opsigtsvækkende i sig selv. Det er først når man sammenligner prisen med den stærkeste Xbox-konsol på markedet, en Xbox Series X, at man måske løfter et (eller begge) øjenbryn. Xbox Series X har nemlig også en udsalgspris på $499.

Når det så er sagt, så er det tydeligt at der er tale om et headset til den kræsne gamer. Beoplay Portal har “ear cushions with built-in jaw support” lavet af lammeskind og med memory foam. Der er en trådløs 2.4GHz connectivity bygget ind i headsettet, som skal sikre hurtig og stabil tilslutning til din Xbox. Hertil er Bluetooth 5.1 og aptXTMAdaptive også blandt de annoncerede specifikationer. Surround Sound klares Dolby Atmos, som skal give en indlevende oplevelse ud over det sædvanlige.

Headsettet har ikke en fysisk boom arm, men vil alligevel kunne bruges til at kommunikere med dine med- og modspillere. Beskrivelsen af den teknologi vil jeg overlade til den officielle PR-tekst:

“An array of beamforming microphones isolate and amplify users voice while cancelling out background noise–creating a virtual boom arm that eliminates the need for a traditional gaming boom arm.”

Den sorte variant af Beoplay Portal er tilgængelig på de nordamerikanske marked nu, mens resten af verden kan få hænderne i det fra den 29. april.