Xbox benægter at VR-funktionalitet er på vej trods misvisende besked på konsoller

Hvis man har forsøgt at installere det nyligt udgivne Xbox Wireless Headset på sin Xbox-konsol, har man muligvis bemærket en ganske særlig besked. under installationen påpeger konsollen nemlig, at “det tilsluttede VR-headset skal opdateres”. Det var i hvert fald hvad der mødte en skribent fra IGN Italy.

Den kvikke læse har naturligvis hæftet sig ved, at der altså er tale om tilslutningen af Xbox Wireless Headset, og IKKE et VR-headset. Det er dog opsigtsvækkende, at konsollen anerkender virtual reality som et eksisterende fænomen, selvom det teknisk set ikke er muligt at afvikle VR-spil fra en Xbox.

Der blev da også efterfølgende taget kontakt til Microsoft, i håb om at få opklaret hvad den besked egentlig betød. Udmeldingen var da, at der var tale om en localization bug, og at VR på ingen måde er på tale hos Xbox-afdelingen.

Skal man opleve Virtual Reality på en konsol, skal man altså stadig sætte sin lid til PlayStation-platformen. I sidste måned fortalte Sony, at næste generation af deres PS VR-headset er på vej til PlayStation 5.