Xbox annoncerer ingen store spil i nærmeste fremtid

Hvis du synes det er længe siden Microsoft og Xbox har annonceret et stort spil, så er du bestemt ikke alene. Vi går stadig og venter på at Halo: Infinite ser dagens lys, men ellers er der ikke de helt store armbevægelser fra den front.

Der blev ellers lige pisket en stemning op på Twitter, da ellers anerkendte site, DualShockers, påstod at vi ville høre om From Softwares Elden Ring i slutningen af marts. Det lød jo ganske fremragende, men den udmelding blev lynhurtigt skudt i sænk. “Af hvem”, tænker du måske? Det var såmænd ingen ringere en Aaron Greenberg, hvis formelle titel er “General Manager of Microsoft Studios marketing group and Head of Global Product Marketing for Xbox first party games, third party titles, and Xbox Entertainment Studios”.

På Twitter angreb Greenberg rygtet sådan her:

Det er egentlig fair nok af Greenberg, at han skyder rygter af denne kaliber ned. Der er ingen grund til at give fans falske forhåbninger. Til gengæld er det ærgerligt at Greenberg går så langt som at sige, at der ikke er lignende “game announcements or world premieres” af den kaliber på vej fra Xbox.

Der florerer godt nogle rygter om, at datoen nævnt i tweetet, altså den 23. marts, godt kan blive en dag hvor Xbox vil præsentere “noget”. Der skal angiveligt være tale om en forproduceret præsentation, ikke ulig de præmisser vi kender fra Nintendo Direct eller PlayStations State of Play-visninger. Vi afventer dog lige en direkte udmelding fra Xbox, før vi sætter kryds i kalenderen.

Spiljournalister har en lidt dårlig vane, med at afslutte artikler med intetsigende spørgsmål som “hvilket Xbox-spil glæder du dig mest til”, men efter sådan en nedslående besked, virker det bare som om man spytter i fjæset på læseren. Så det vil jeg skåne dig for.