Ubisofts CEO svarer på anklager om ikke at have ændret nok på firmaets “toxic” kultur

Ubisoft har været i søgelyset i omkring i et års tid, men ikke helt på den måde firmaets måske har ønsket det. Adskillige medarbejdere har meldt om en “toxic” kultur, der har været præget af sexistisk jargon og opførsel, samt været alt andet end inkluderende.

Ubisoft har reageret på disse anklager i løbet af det sidste år, både i form af fyringer, nyansættelser, kurser til eksisterende medarbejdere og lignende. Ifølge en artikel fra franske Le Télégramme, tyder det dog på, at bestræbelserne ikke har haft den ønskede effekt.

I hvad der unægteligt må anses som et direkte svar til denne artikel, har Ubisofts øverste chef, Yves Guillemot, skrevet en redegørelse for alle de tiltag, som Assassin’s Creed-udvikleren har indført i løbet af de sidste 12 måneder.

Guillemot nævner både ansættelse af adskillige nøglepersoner, eksterne konsulentfirmaer som upartisk skal vurdere hver enkelt sag og hvordan de sigter efter en fremtid, hvor Ubisoft netop kan være en eksemplarisk arbejdsplads i tech-industrien.

Guilletmot nævner at han ikke er blind overfor sit eget ansvar, i hans afsluttende bemærkning i opslaget:

“Management — myself included — have a responsibility to act as role models and be exemplary for our teams. I want to stress my personal commitment to continue to improve our workplace culture and create real, lasting and positive change at Ubisoft.”

Hele skrivet er i og for sig ganske nydeligt, og jeg er egentlig ikke i tvivl om, at Guillemot har hjertet på rette sted. Jeg kunne dog ikke lade være med selv at hæfte mig ved kommentaren om, at alle nye anklager stadig bliver behandlet af uafhængige eksterne parter:

“Any new reports continue to be managed by our independent external partners.”

Det er lige omkring et år siden Ubisoft begyndte at iværksætte initiativerne for at komme utilstedelig opførsel til livs, men det klør lidt i knoerne, ved tanken om at der stadig kommer anklager efter så lang tid.

Jeg skal ikke sidde her og gøre mig klog på, hvordan et firma af Ubisofts størrelse hænger sammen, og hvilke udfordringer der reelt har været tale om. Personligt synes jeg dog, at man efter et helt års arbejde, bør kunne nå en milepæl, hvor nye anklager ikke længere dukker op.

Af hensyn til Ubisofts medarbejderes ve og vel, så krydser jeg fingre for, at Guillemot & Co. kan få rettet op på firmaets kultur i nærmeste fremtid.