The Last of Us Remake er åbenbart under udvikling hos Naughty Dog

Hvis du skal svare lynende hurtigt på hvad der er det bedste PlayStation-spil nogensinde, så vil få hæve øjenbrynene, hvis du per refleks nævner The Last of Us fra Naughty Dog. Spillet udkom i 2013 og var, efter alle definitioner, et kæmpe hit. Det er sølle otte år siden, men det forlyder at der lige nu er et remake af nyklassikeren under udvikling.

Ifølge en artikel hos Bloomberg, er det Naughty Dog selv der leder projektet, angiveligt med henblik på at modernisere spillet, så det kan sælges sammen med sidste års The Last of Us Part II til PlayStation 5.

Projektet startede dog hos en helt ukendt afdeling blandt Sonys samarbejdsstudier. Visual Arts Service Group blev etableret i 2007, og har primært bidraget til finpudsning af Sonys first party-udgivelser som for eksempel Uncharted og Spider-Man. Michael Mumbauer var med til at etablere studiet, men ønskede mere kreativ frihed i forhold til hvad Visual Arts Service Group arbejdede med. For tre år siden samlede han derfor et hold på omkring 30 udviklere, og præsenterede ideen om et The Last of Us Remake til Sony. Dette projekt fik kodenavnet T1X.

Sony bed aldrig helt på ideen, og var især nærige med finansiering til Mumbauer og hans hold. I stedet blev Mumbauer og hans udviklere sat til at bidrage med færdiggørelsen af The Last of Us Part II, hvis lancering på det tidspunkt var blevet udskudt. Efter udgivelsen af The Last of Us Part II, blev flere og flere Naughty Dog-folk tilføjet til T1X-projektet. Det var i en sådan grad, at Mumbauer følte han ikke længere var herre over projektet, fordi mange af de “nye” på holdet, var med til udviklingen af det første The Last of Us, og derfor havde mere vægt bag deres ord og holdninger.

Projektet er sidenhen flyttet over til Naughty Dog, hvor Visual Arts Service Group bidrager med det arbejde, som filialen altid har gjort.

Det er egentlig en ret hjerteknusende historie, om en mands vision om at skabe noget stort, blot for at få knust sine drømme af en kapitalistisk stormagt.

Når det så er sagt, så lader det altså til, at et The Last of Us Remake er under udvikling hos Naughty Dog. Den sætning i sig selv er jo svær at være ked af.