StarCraft er blandt spillene der træder ind i World Video Game Hall of Fame

Tilbage i marts kunne vi fortælle om de 12 spil som var nomineret til at indtræde i den prestigefyldte World Video Game Hall of Fame på The Strong-museet i New York. Vinderne er nu fundet, og de fire spil som fra nu vil blive hædret for tid og evighed er som følger:

  • Animal Crossing
  • Microsoft Flight Simulator
  • StarCraft
  • Where in the World is Carmen Sandiego?

Jeg synes egentlig det er overraskende, at StarCraft ikke er blevet inkluderet tidligere, med tanke på hvor stor indflydelse spillet har haft på moderne Esport. Nu har det dog langt om længe fået sin fortjente plads blandt de spil, som eftertiden bør se tilbage på, som de søjler der hæver niveauet for gamingens bidrag til den moderne kultur.

Jeg har ikke selv det store forhold til de øvrige tre titler, men jeg har dog fuld forståelse for det appellerende ved Microsoft Flight Simulator. Animal Crossing vil jeg heller ikke benægte populariteten af, men Where in the World is Carmen Sandiego? virker har jeg aldrig nogensinde hørt om. Hvis du kender spillet, må du hjertens gerne fortælle mig om det i kommentarerne.

World Video Game Hall of Fame inkluderer også spil som The Sims, Final Fantasy VII, Tetris, Halo: Combat Evolved og Minecraft. Der er altså ikke den genre som ike er repræsenteret, og det er altid lidt sjovt at følge med, når nye nomineringer bliver annonceret.