Stadia-spil kan snart afvikles fra din Xbox’s browser

Ejer man en Xbox, så er man sandsynglivis tilfreds med udvalget af spil til denne konsol. Vil man dog supplere biblioteket, med de spil som Googles Stadia tilbyder, så er der åbenbart en løsning på vej. Microsoft er nemlig ved at teste den nye chromium-baserede Edge-browser på Xbox One og Series X/S, og den afvikler angiveligt Stadia på ganske glimrende vis. Historien blev fundet hos The Verge.

Browseren bliver testet af den gruppe Xbox-ejere, som er med i det såkaldte “Alpha Skip-ahead”-program. Der er stadig ikke fuld understøttelse til mus og keyboard, så man skal stadig navigere rundt i browseren med en controller.

Den nye Edge-browser bliver også optimeret til at afvikle andre browser-baserede spil, samt tjenester som Discord og Skype. Med tanke på at der kommer flere spil til, hvor cross-play mellem Xbox og PC er muligt, er især Discord-understøttelsen yderst velkommen.

Microsoft indstiller supporten til den nuværende Edge-browser fra i morgen. Der bør derfor ikke gå særlig lang tid, før den nye version bliver gjort tilgængelig.