Sony sagsøgt over monopol på PlayStation Store

PlayStation Store har monopol på digitale spil til PlayStation. Og det er ulovligt. I hvert fald hvis du spørger den gruppe af utilfredse gamere, der har anlagt et søgsmål mod techgiganten. Bloomberg har fået en udtalelse fra sagsøgerne:

“Sony’s monopoly allows it to charge supracompetitive prices for digital PlayStation games, which are significantly higher than their physical counterparts sold in a competitive retail market, and significantly higher than they would be in a competitive retail market for digital games,”

Ydermere fremgår det af søgsmålet, at man betaler op til 175% af prisen for en fysisk kopi, når man køber en digital version af samme spil.

Som gamer fristes man selvfølgelig til at holde med sagsøgerne. For hvem vil ikke have billigere spil? Det kunne også være spændende at se, hvad der vil ske med markedet. Hvis tredjepartsudbydere som Amazon fik lov til også at sælge digitale kopier, hvad ville spil så ende med at komme ned i?

Men det er Sony, der ejer både PlayStation Store og PlayStation. Det gør det lidt svært at forestille sig, at sagsøger får medhold. Men de skal i hvert fald have held og lykke med herfra!