Sony lukker PS Store for PS3, PS Vita og PSP til sommer

Som det blev spået tidligere på måneden, så var dagene talte for PS Store på tre af Sonys spillekonsoller. Sony har nu officielt meldt ud, at de til sommer lukker for muligheden for at købe spil digitalt til PlayStation 3, PS Vita og PSP. Udmeldingen er dog godt gemt på deres hjemmeside, i en undermenu som kræver lidt detektivarbejde.

Reelt betyder det, at du ikke længere kan bruge penge i PS Store, på at købe spil til disse apparater. Køb i spil vil ligeledes også umuliggøres, og ser man det fra den lyse side, betyder det at alt hvad der ligner microtransactions på disse maskiner, snart kan betragtes som en note i historiebøgerne.

Man kan dog stadig downloade de spil man allerede har købt eller føjet til sit bibliotek via et PS Plus-abonnement, ligesom det også vil være muligt at indløse vouchers. Har man penge til overs i sin wallet i PS Store, vil disse blive gemt på ens konto, men vil altså fremover blot kunne bruges til at købe spil til PlayStation 4 og 5 via de respektive konsollers onlinebutik.

Der er to forskellige datoer at bemærke i forbindelse med lukningen. Den 2. juli 2021 lukker salgsfunktionen for PlayStation 3 og PSP, mens PS Vitas ditto holdes i live indtil den 27. august 2021.

Du har altså lige over tre måneder, til at brænde de sidste slanter af på digitale køb til din aldrende PlayStation-konsol.

Jeg mistænker det er et afsindigt lille segment af gamere, som ikke har fået opgraderet til enten en PlayStation 4 eller 5. Ikke desto mindre kan det jo være, at der er nogen der holder fast i maskinerne – om ikke andet bare for at forberede sig på et nostalgitrip om mange år fra nu.