Snydere i Outriders bliver permanent “branded” som snydere

Onlinespil har desværre problemer med cheaters, eller hvad man på godt gammelt dansk kan kalde “snydepelse”. Særligt competitive spil som for eksempel Call of Duty har store udfordringer med at komme snyd til livs, hvilket ødelægger spiloplevelsen for de lovlydige gamere. Det ses ikke lige så ofte i co-op-spil, hvilket Outriders fra People Can Fly og Square Enix tydeligt viser.

I løbet af levetiden for den spilbare demo har People Can Fly blot identificeret 200 spillere ud af to millioner, som ikke kunne dy sig for at få et unfair overtag. Iblandt synderne var for eksempel en spiller, som fik givet sig selv 600 legendary våben. Det specifikke eksempel er i hvert fald nævnt på spillets Steam-side:

“We can see you all. Yes, even the person who gave themself 600 Legendary Weapons.”

People Can Fly mener dog de har fundet en løsning til at få bugt med snydere, så den slags handlinger bliver mindre appellerende. I stedet for blot at svinge en “ban hammer”, så vil folk der på en eller anden måde forsøger at manipulere spillets egne mekanikker med henblik på at få en fordel, få et decideret stempel på sit heads up display, og vil dermed blive dømt som en utroværdig og upålidelig spiller.

Det lader til at denne praksis primært er henvendt til YouTubere og streamere, som uploader videoer hvor de, usandfærdigt, praler med deres overlegne gamingevner. Ser man derfor en video, hvor en spiller lader til at dominere mere end hvad godt er, er der altså en fin lille mærkat på skærmen, som indikerer at der sandsynligvis er snyd med i spillet.

At blive stemplet som “snyder” i Outriders, kan næsten sidestilles med at blive udstødt.

Får man dette “snyde-stempel” tildelt, vil man stadig kunne spille Outriders alene. Man kan også spille sammen med andre snydere, men eftersom gamere af den type angiveligt vil være i undertal, må det forventes at tage ekstra lang tid, at finde nogen der vil spille sammen. Dertil gælder stemplet ikke blot for den figur man har snydt med, men hele den konto man benytter til at spille Outriders.

People Can Fly har også sat nogle retningslinjer op, så man ikke er i tvivl om hvad der klassificeres som snyd. Det gælder:

  • At starte Outriders op på PC uden Easy Anti Cheat (EAC) slået til
  • Modificere spilfiler til at gøre en figur stærkere
  • Modificere spillets egen tidsramme for nemmere at overkomme tidsbestemte udfordringer
  • Benytte sig a trainer-programmer eller -apps

Studiet vil også jævnligt undersøge spillere, som har tendens til at blive sparket ud af multiplayer-sessioner, for at finde ud af om der er et mønster i deres handlinger.

Har man snydt mens man spillede demoen, kan man lige nå at få sit navn slettet fra “den sorte bog”. Man skal blot slette samtlige figurer man har oprettet og alt deres udstyr, hvorefter man får lov til at starte på en frisk.

Det er altså tegn på at Outriders kan gå hen og blive et enormt hit for People Can Fly og Square Enix. Spillet lanceres den 1. april til PlayStation 4 og 5, Xbox One, X og S, samt PC og Stadia. Det er desuden tilgængeligt på dagen for alle der har et Game Pass-abonnement tilknyttet sin Xbox-konsol.