Se et kvarters gameplay fra Ratchet & Clank: Rift Apart

Der er ikke længe til Ratchet & Clank: Rift Apart udkommer, så Sony er begyndt at hype spillet godt og grundigt. Starskuddet blev affyret tidligere på ugen med en “kort” trailer, men nu er der kommet meget mere fyld på, med knap 17 minutter fra den kommende action-platformer. Traileren blev offentliggjort under gårsdagens State of Play-stream.

Spillets creative director, Marcus Smith, guider os igennem den travle Nefarious City. Clank er havnet i kløerne på den nye lombax, Rivet, og Ratchet forsøger at indhente hende, for at få ham tilbage.

Via en masse nye bevægelser og manøvrer, kan Ratchet rejse gennem byen på langt mere flydende vis, end hvad tidligere spil i serien har tilbudt. Wall running, dashes og svingteknikker kan kombineres, for at give en gnindningsfri rejse fra A til B, og med alt hvad der foregår i omgivelserne sideløbende med dette, ser det voldsomt imponerende ud.

Kampsekvenser bliver naturligvis også præsenteret, og som Ratchet & Clank-spillene har for vane, så er der smæk på fra første skud. Med indførelsen af rejse gennem dimensioner, hvor fjenderne i øvrigt kan følge med, bliver intensiteten virkelig løftet til et nyt niveau.

Vi får også en demonstration af Rivet som spilbar figur, og hun er lige så mobil og resurserigt armeret som Ratchet. Hvordan de to figurer sammen med Clank kommer til at interagere, er noget jeg ser særligt frem til.

Vi glæder os til den 11. juni, når Ratchet & Clank: Rift apart udkommer eksklusivt til PlayStation 5.