Roblox er ikke et spil ifølge Roblox-udvikler

Hvis du går og tror at Roblox er et spil, så tro om igen. Indtil for ganske nylig har Roblox godt nok været klassificeret som et spil, men det er der altså nu blevet ændret på. Roblox beskrives nu i stedet som en “experience”, og alt hvad der tidligere har refereret til Roblox som “game”, er ikke til at finde nogen steder.

En talsperson fra Roblox udtaler således:

“The term ‘experiences’ is consistent with how we’ve evolved our terminology to reflect our realization of the metaverse. Roblox is an online community where people do things together in virtual worlds, and over the years, we began referring to these worlds as experiences, as they better represent the wide range of 3D immersive places – from obbys to virtual concerts – that people can enjoy together with their friends.”

Citatet kommer fra The Verge, som mistænker ændringen for at være sket på baggrund af den store sag mellem Epic Games og Apple. Sidstnævnte har argumenteret for at Roblox ikke er et spil, hvilket differentierer det fra en anden app, som utvivlsomt er et spil: Fortnite.

De to applikationer har hver sin interne butik, hvor spillere kan betale med egne penge. Apple vil gerne have en bid af kagen fra Epics spil, men ser åbenbart anderledes på det med Roblox, eftersom det bestemt ikke er et spil – og det er Roblox-udvikleren nu åbenbart enig i.

Hele sagen er marineret i juridiske termer, som for den gængse læser kan virke mere komiske end seriøse. Det er dog også nogle voldsomt store beløb der er på spil, så det er vel forståeligt nok, at alle firmaer hiver i de tråde de kan, for at sikre fremtiden for deres spil, butik eller *suk* “oplevelse”.