PlayStation går efter mobilmarkedet med nyt jobopslag

PlayStation-spil er så småt ved at finde indtog på andre platforme end PlayStation-konsoller. Flere af konsolproducentens first party-udgivelser (for eksempel Horizon Zero Dawn og Death Stranding) har allerede fundet vej til PC og MLB The Show 21 vil helt ekstraordinært finde vej til Xbox.

Næste platform som er i Sonys søgelys, er åbenbart det apparat som vi alle render rundt med i lommen: mobiler. I et nyt jobopslag søges nemlig en Head of Mobile til PlayStation Studios.

“As Head of Mobile, you will own and develop the mobile games strategy for PlayStation Studios and help build a foundation for future growth opportunities.”

Personen skal varetage hele strategien og udførelsen af den nye retning, hvilket blandt andet inkluderer at få konverteret nogle af de mest populære PlayStation-franchises til et spilbart format på mobiler.

Jeg kan ikke umiddelbart se mig selv gennemspille God of War eller The Last of Us Part II på så lille en skærm. Jeg mistænker derfor, at der vil være tale om nye gameplaymekanikker, hvor rammerne da vil tage udgangspunkt i PlayStations velkendte brands.

På den anden side, så har Xbox allerede et program, som gør det muligt at spille store AAA-spil på mobiler via xCloud. Man skal derfor heller ikke udelukke, at det kan være den slags teknologi, som vil blive nærmere undersøgt.