PlayStation 5 er den hurtigst sælgende konsol nogensinde i USA

Ved femmånedersmærket for dens udgivelse, er Sonys nyeste konsol den bedst sælgende konsol nogensinde i USA. I følge markedsanalysefirmaet NPD slår PlayStation 5 den forhenværende rekord, der blev sat af Nintendo Switch, da den udkom i 2017. Det afslører CEO’en i NPD på Twitter:

NPD holder tæt med de faktiske tal – omend de fortæller, at konsollen før marts var den bedst sælgende konsol, hvis man tæller i kroner og ører. En måned senere havde Sony da også solgt flest eksemplarer på verdensplan.

Men hvordan lander PS5 mon på verdensplan? Og hvordan lander den mon sammenlignet med Xbox Series X/S? Coronapandemien må jo unægteligt have lagt en dæmper på salget, og det er jo ikke nogen hemmelighed at der er et stort underskud af microchips (Tak til The Verge) til alt lige fra biler til – ja – PlayStations.

NPD fortæller ikke noget om, hvordan Xbox’ pendant sælger. Men i følge ARStechnica topper Xbox nu listen i Indien, som ellers altid har været domineret af PlayStation.

PS5 er altså kommet hurtigst fra land, i hvert fald i USA. Men der er stadig langt fra at være den bedst sælgende konsol efter 5 måneder, til at være den bedst sælgende nogensinde. I så fald skal den overgå sin egen oldefar, so to speak. Den bedst sælgende konsol til dato er nemlig PlayStation 2, der har solgt over 159 millioner eksemplarer.

På verdensplan har PS5 indtil videre solgt seks millioner eksemplarer.