Outriders-demoen ramte 2 millioner downloads

Til trods for hvad der lignede en dårlig start på Square Enix’ nye store satsning, hvor mange spillere oplevede problemer med at logge på, har den første uge i æteren for Outriders-demoen været en succes. De tekniske problemer er også lidt et luksusproblem, da de skyldtes at Square Enix’ servere slet og ret ikke kunne følge med interessen i det nye “hybrid-genre”-spil. Det fortæller de i en opdatering på Reddit:

To cut a long story short, while our planned-for infrastructure was ready for the raw number of total expected players, the speed with which those players were joining the demo during those first few hours surpassed even our expectations.

Det lykkedes dog for Square Enix at få bugt med de tekniske udfordringer efter et par timer. Der har ikke været noget nyt om, at serverplads skulle have været et problem efterfølgende.

Det dystopiske landskab, der pryder planeten Enoch, hvor Outriders udspiller sig.

Responsen fra de over 2 millioner nye kolonister på planeten Enoch har været positiv. IGN’s anmelder har peget på nogle småfejl i demoen, såsom nogle akavede cutscener og en lidt død dialog. Det er dog værd at huske på, at her altså netop er tale om en demo. Der er ofte nogle småskavanker i demoer, og man kan håbe på, at udvikleren People Can Fly får udbedret nogle af disse inden lanceringen den 1. april

Forhistorien for 3rd person loot-&-shooteren er, at Jorden er døende. Man er en del af en ekspedition, som er blevet sendt til planeten Enoch i et sidste forsøg på overlevelse. Alt går galt, da de nyankomne støder på energistormen kaldet “The Anomaly”. Stormen giver ikke bare de indfødte, men også de nyankomne mystiske superkræfter.

Til trods for de, omend kortvarige, børnesygdomme, er demoen blevet positivt modtaget af de nye spillere. Square Enix har derfor kun rapporteret om mindre ting, de vil tage hånd om i demo-versionen, mens man lader de større bug-fixes vente til at spillet lanceres. Der er primært tale om justeringer af de forskellige klasser. Desuden vil der også være udbedringer af nogle tekniske problemer, såsom at spillet til tider crasher på PC.

Demoen er stadig tilgængelig på tværs af platforme, og spillets officielle lancering bliver den 1. april 2021, hvor det udkommer til Xbox Series X/S, PS4/5, PC og Stadia.