Officiel trailer til post-apokalyptiske Golf Club Wasteland offentliggjort

‘Menneskeheden er blevet udslettet’

Med denne udmelding, starter den officielle trailer til et golfspil, der efter alt at dømme, bliver noget helt for sig selv. 

Hurtigt efter, opfølges den første, yderst dystopiske konstatering af: ‘Jordkloden er en golfbane for de ultrarige’, og så er præmissen for Golf Club Wasteland lagt.

Efter at have set den officielle trailer, bliver man både fanget og forundret, af det univers som udvikler Demagog Studios har skabt, hvori bizarre modsætninger mødes, når rumdragter, bombekratere, efterladte byer og en generelt tydeligt postapokalyptisk verden, støder sammen med noget så afslappende, som golf og rolig musik. 

Det er noget dybt fascinerende over måden hvorpå, at dømme ud fra traileren hvert fald, Demagog formår at give en utrolig fornemmelse af isolation og intethed, eftersom den kæmpe store golfbane, vi normalt kalder jorden, er blevet reduceret, til netop bare at være en golfbane, der er omsluttet af fred og ro.

Undervejs i traileren, gives eksempler på nogle af de mange huller, spillere vil skulle kæmpe sig igennem, og ud over, at diverse huller til tider er placeret nogle spøjse steder, vil det angiveligt også kræve lidt mere, end almindelige golfkundskaber at klare sig igennem den postapokalyptiske golfverden. 

Der er muligvis ikke tale om et spil, med en rørende historie, eller dramatisk gameplay der holder brugere engagerede i timevis, dag efter dag, som andre nye spil måske formår. Det var nok heller ikke tanken bag Golf Club Wasteland, der efter alt at dømme, på trods af de noget triste omgivelser, kan bruges som et hurtigt og nemt afbræk fra hverdagen. Som en måde at hygge sig, og slappe af – hvilket hjælpes godt på vej af den rolige, melankolske musik, og den behagelige hule lyd, af en golfbold der triller i hul.

Golf Club Wasteland udkommer til PC, Nintendo Switch, Xbox og Playstation, og omend en officiel udgivelsesdato for spillet, endnu ikke er offentliggjort, melder Steam, at det vil være tilgængelig fra august måned.