Ny Nintendo Switch på vej med 4K-output og større controller-skærm

Ejere af en Nintendo Switch er ikke til at lukke munden på, når først de begynder at snakke om alle de fantastiske spil der er tilgængelige på den. Dog er der mange de er tilbageholdende omkring konsollen, fordi den, ulig Xbox Series X og PlayStation 5, ikke kan afvikle spil i 4K-opløsning. Det argument kan dog snart kasseres, i hvert fald hvis de pålidelige kilder hos Bloomberg har ret igen.

I august sidste år fortalte Bloomberg nemlig, at der ville være nye Switch-konsoller på vej. Det skulle vise sig, at de fik fuldstændig ret, da vi senere så udgivelsen af en Nintendo Switch Light. Dengang nævnte de også en stærkere version af konsollen. Nu har de fået adgang til flere oplysninger om netop den maskine, og hvad de kan berette, kan måske få de sidste tvivlere overbevist.

Den Samsungproducerede touchscreen som er at finde på controlleren, bliver nu på hele 7″, og vil kunne vise spil i 720p-opløsning. Bloombergs kilder fortæller, at produktionen af denne vil begynde i juni, med henblik på at kunne videresende en million eksemplarer i juli. Med den tidsramme sigter Nintendo efter, at kunne få konsollen i handlen op til julen 2021.

Dertil vil den stationære konsol endelig kunne spytte en 4K-opløsning ud til en tilsluttet skærm. Selvom det lyder positivt fra gameres synspunkt, så spekulerer Bloomberg dog i, om hvor vidt udviklere bliver begejstrede for denne mulighed. Det er åbenbart udfordrende nok at udvikle spil til Switch, eftersom spillene skal kunne afvikles både på en TV-skærm og controlleren, og med muligheden for 4K-opløsning tilføjet, kan spænde mellem de to skærme blive yderst kompliceret at udvikle sig ud af.

The latest model will also come with 4K ultra-high definition graphics when paired with TVs, they said. That could intensify a longstanding complaint of developers, who have struggled with the difference in resolution between handheld and TV modes and now face a bigger gap between the two.

Fra et forbruger synspunkt er det en åbenlys fordel. Hvis det derimod betyder længere udviklingstid, og potentiale for grafiske bugs eller glitches, så er der nærmest ingen der vinder. Lad os beholde den optimistiske hat på, og antage at det nok skal løse sig.