Nintendo gider ikke spiludgivere der associeres med organiseret kriminalitet

Vil du udgive et spil til Nintendo Switch, så har du bare at være i besiddelse af et rent bagland. Det dokument som Nintendo sender ud til spiludgivere med henblik på et samarbejde, er netop dukket op i forbindelse med en storstilet retssag mellem Epic Games og Apple. Mange afsnit fra dokumentet er blevet censureret, men særligt et punkt vækker opsigt, hvis man da ellers ved hvad man kigger på.

Det gør Nathan Grayson ovre hos Kotaku, som har kigget dokumentet igennem, og har fundet et særligt punkt, som næsten bør være en selvfølge, men åbenbart alligevel skulle nedskrives.

Nintendo tillader nemlig ikke at de spiludgivere de arbejder sammen med, på nogen måde har kontakt til, opfører sig som eller associerer sig med en såkaldt “Anti-Social Force”, eller mere mundret: en “organized crime group”.

Udover at ville distancere sig fra selve grupperne, medlemmer, undermedlemmer og virksomheder relateret til sådanne grupper, så finder de sig heller ikke i (og hold nu fast):

“a racketeer attempting to extort money from a company
by threatening to cause trouble at the general stockholders’ meeting”

WHAT?! Det er simpelthen noget af det vildeste jeg længe har læst i et officielt dokument fra en konsolproducent.

Hele herligheden toppes da også lige af, ved at forbyde at stille voldelige krav, true med vold, sprede falske rygter om Nintendo eller på nogen måde svindle.

Med den slags udmeldinger må det altså antages, at køber du et spil udgivet til en Nintendo-konsol, så er det 100% renset for kriminalitet og dermed, i en eller anden grad, “bæredygtigt”.