NieR: Automata review-bombes på Steam

Den 18. marts blev NieR: Automata udgivet på Micrsoft Store, og blev i samme omgang gjort til en del af Game Pass for PC-servicen. Det faktum alene er naturligvis ikke grund nok til, at et spil pludselig skal modtage en syndflod af negative anmeldelser på Steam. Hvad der til gengæld har fået sindende i kog hos Steam-brugerne, er at den version der nu findes på Microsoft Store, er Steam-udgaven væsentligt overlegen.

Som det kan ses i Facebook-opslaget fra QLOC, så byder Microsoft Store-versionen, som er en port af Xbox’ Become As Gods-version, på nogle væsentlige grafiske opdateringer. Disse understøttes dog ikke på Steam, og det har altså fået Steam-brugerne op i det røde felt.

På NieR: Automatas Steam-side er der oprettet en diskussion, som netop opfordrer til at uddele negative anmeldelser til spillet. I skrivende stund har NieR: Automata modtaget mere end 800 negative anmeldelser, alene siden udgivelsen på Microsoft Store den 18. marts.

Jeg kan godt forstå, at Steam-brugerne føler sig godt og grundigt snydt. Man bør med rette kunne forvente, at PC-spil ikke har klient-specifikke fordele eller ulemper, modsat hvad man ellers kan oplevel i forskellen mellem en konsol- og PC-udgave.

Lad os håbe opdateringerne også finder vej til Steam, og at dette ikke er en tendens vi kommer til at se mere til i fremtiden.