Need for Speed forsinkes for at prioritere næste Battlefield-spil

Hvis du går og glæder dig til at spille Need for Speed senere i år, så er der dårligt nyt. Glæder du dig derimod til det næste Battlefield, så er der godt nyt. Electronic Arts har nemlig valgt at indstille Criterion Games’ arbejde på Need for Speed midlertidigt, så studiet i stedet kan hjælpe DICE, med at færdiggøre det næste Battlefield-spil. Need for Speed, som endnu ikke har fået annonceret en undertitel, er derfor nu sat til at blive udgivet i 2022. Battlefield holder fast i sit udgivelsesvindue, som ligger i efteråret 2021.

EA’s chief studios officer, Laura Miele, har snakket med Polygon:

“There’s no way we would have made a decision like this without including [Criterion] and discussing this with them first, and the impact that they could have on [Battlefield]. They’ve worked on [Star Wars] Battlefront, they’ve worked on Battlefields, and they have a really tight, close collaborative partnership with DICE. I’m really confident that this is going to be a pretty positive win for them.”

Det er altså ikke en 100% ledelsesbestemt beslutning, men en enighed med Criterion Games, om at de kan yde et solidt bidrag til Battlefield. Det er selvfølgelig også en tydelig indikator på, at Electronic Arts vægter et nyt Battlefield væsentligt højere end Need for Speed.

Med EA’s opkøb af Codemasters, en handel der endeligt afsluttes dette forår, har udgiveren alligevel udsigt til minimum et racing-spil inden udgangen af 2021; Formula One lader i hvert fald til at være sikker på sin årlige udgivelse.

Vi har endnu ikke fået en officiel præsentation af det næste Battlefield-spil. Med denne omstrukturering kan vi dog håbe på, at spillet holder planen om at blive udgivet dette efterår.