Jeg venter stadig med at spille Cyberpunk 2077

Man kan med rette argumentere, at Cyberpunk 2077 var blandt de mest ventede spiludgivelser i 2020. Da spillet endelig blev udgivet den 10. december, efter adskillige forsinkelser, havde den polske udvikler CD Projekt Red forsikret, at de mange udskydelser skyldtes en iver efter at sikre et så poleret spil som overhovedet muligt. Sådan gik det desværre ikke.

PC-versionen var den eneste version der blev sendt ud til anmeldere, hvilket allerede der fik en del øjenbryn til at hæve sig et par centimeter. Ingen kunne melde noget som helst ud omkring konsolversionernes tilstand, og det var der åbenbart også en god grund til: de var simpelthen ikke gode nok. På Xbox One og PlayStation 4 blev det efterfølgende rapporteret, at disse versioner var plaget af adskillige bugs, og flere meldte endda ud, at Cyberpunk 2077 nærmest var uspilleligt på disse platforme.

Priviligeret som jeg var på dette tidspunkt, havde jeg forud for lanceringen spillet installeret på min Xbox Series X. Jeg var dog travlt optaget af andre spil dengang, og fik derfor aldrig startet det op. Som det ser ud lige nu, går der stadig en rum tid, før jeg tager mine første spæde skridt i Night City.

Men hvad venter jeg så på? Hvor er jeg glad for at du spørger!

Beklager, Johnny. Der går lige lidt tid, før jeg får hilst ordentligt på dig.

Jeg venter på den sagnsomspundne next gen-opdatering, som skal optimere spillet til henholdsvis Xbox Series X og PlayStation 5. I første omgang var den annonceret til at lande i foråret 2021, men det lader til, at CD Projekt Red har mere fokus på at få last gen-versionerne til at spille bare nogenlunde sobert. Som det ser ud lige nu, skal vi ind i 2. halvdel af 2021, før opdateringen bliver sluppet løs. Det meldte udvikleren i hvert fald selv ud på deres hjemmeside tilbage i januar:

“We are planning to release the free, next-gen update for Cyberpunk 2077 this year. We’re aiming for the second half of the year and we’ll reveal more when we have more to share.”

– CD Projekt Red

Når man nu rent faktisk sidder med en ny konsol, og ved at der kommer en opdatering på et eller andet tidspunkt, har jeg fået det mindset, at jeg stadig betragter spillet som ikke-udgivet, og jeg tillader mig derfor at vente i spænding, på at den føromtalte opdatering til spillet dukker op.

Til den tid er de fleste bugs og øvrige fejl forhåbentlig også blevet rettet, og jeg har derfor tillid til, at når jeg endelig kaster mig over den eventyr, som I andre garanteret allerede kender ud og ind, så får jeg netop den oplevelse CD Projekt Red havde tiltænkt – uden alt dramaet som fulgte i kølvandet på den kaotiske lancering snart tre måneder siden.

I den forbindelse kunne det godt være, at jeg burde invitere jer alle til at kigge med via et stream på vores Twitch-kanal.