Japanske spiltrailere er underlige og Guilty Gear -Strive-‘s launch trailer er ingen undtagelse

Jeg har aldrig spillet et eneste spil i Guilty Gear-serien. Alligevel ved jeg dog, at spillet klassificeres i samme genre som de mere kendte Street Fighter, Tekken og Mortal Kombat-spil. Det er dog slet ikke til at vide, hvis ens første møde med serien, er via launch-traileren til Guilty Gear -Strive-, som udkommer senere denne uge.

Prøv lige og se traileren herunder, og så fortæl mig med et straight face, at du et hundrede procent associerer forløbet med de ovennævnte kampspil:

For min skyld kunne det lige så godt være et nyt rollespil, en action/adventure-titel eller en platformer, men det er altså et ganske traditionelt kampspil der er lagt i ovnen til.

Det der dog forvirrer mig allermest, er noget som mange spiltrailere til japanskudviklede spil gør: de antager at jeg ved, hvem de forskellige personer er. Ingen af karaktererne får en ordentlig præsentation, og da de alle besidder elementer af flamboyant karakter, tør jeg også kun gisne om hvem der er helte, og hvem der er skurke.

Jeg er kæmpe Final Fantasy-fan, men jeg sad med samme problematik da Final Fantasy XVI blev offentliggjort sidste år. Her har jeg trods alt en ide om hvem der er helten, men der er så mange personer med i traileren, og nærmest ingen tid til at introducere nogen af dem, i løbet af de fire minutter traileren herunder trods alt varer. Vil traileren have jeg skal knytte mig til nogle af figurerne? Skal jeg bekymre mig om deres skæbner?

Se lige Final Fantasy XVI-traileren herunder, og så fortæl mig navnet på bare en af figurerne:

Jeg aner ikke hvem disse mennesker er, men traileren har fuld tillid til, at jeg er på fornavn med hele banden – og det er jeg altså ikke.

Jeg er sikker på Guilty Gear -Strive-, som Bandai Namco insisterer på det skal skrives, er et ganske glimrende spil, og jeg vil bestemt heller ikke afvise, at der er en læser eller to, som ser frem til spillet. Traileren forvirrer dog mig mere end den lokker, men i det mindste snakker jeg om den.

Så på den måde har traileren vel opnået det den ville.

Guilty Gear -Strive- udkommer den 11. juni til PC, PlayStation 4 og PlayStation 5.