Inden weekenden skal I lige vide hvad der ruger i reden

Bird of Play nærmer sig sin tredje uge med luft under vingerne. Jeg modtager stadig mails fra læsere og interessenter, som enten viser begejstring for sitet, eller som har konstruktiv feedback til hvilke funktioner de godt kunne tænke sig. Ud fra den respons kan jeg umiddelbart konkludere, at Bird of Play har fat i noget rigtigt.

Der er også sket en del siden lanceringen den 1. marts. Vi har tilføjet EngelundV til skribentstaben, og han har allerede bidraget i stor stil til det redaktionelle indhold. Rent teknisk er der justeret et par småting, som f.eks. nogle skævheder i layoutet i forummet på mobile enheder, og muligheden for artikler med en lidt mere spacey tilstedeværelse på forsiden, f.eks. den måde som den artikel du læser nu er sat op på.

Det er småting, I know. Hvad jeg hellere vil bruge spaltepladsen på her, er at fortælle om min egen ønskeliste, samt samle op på de rettelser, justeringer og tilføjelser, som I har foreslået i forummet.

Forum på forsiden: Siden jeg fik ideen til Bird of Play, har det været et stort ønske for mig, at lade forummet få en aktiv tilstedeværelse på forsiden. Det skal være nemt at se når en tråd er blevet besvaret, og det skal gerne foregå med så få klik som muligt. Jeg er meget bevidst om, at det ikke er optimalt at skulle klikke ind på forumsiden, for at se om der er sket noget nyt. Dette er en af mine højeste prioriteter, men det er desværre en mere bøvlet process end som så at få implementeret.

Nummersystem på forumsvar: Ja, det set helt åndssvagt ud, at kommentarerne ikke blot tildeles nummer #1, #2, #3 og så fremdeles. Jeg har ikke indtryk af at dette er kritisk, men det er i hvert fald lidt utjekket.

Post count på forumtråde: Kigger man på andre sider end forsiden, kan man i venstre side se de senest besvarede forumtråde. Der bliver oprettet en ny linie med titlen på tråden, i stedet for blot at have en mere simpel talværdi, som indikerer hvor mange svar der er i en given tråd. Det skal der selvfølgelig gøres noget ved.

Post count på artikler: Lidt ligesom med forummet, så vil jeg gerne have at man fra forsiden kan se, hvor mange kommentarer en artikel har fået. Dette er dog, ligesom med ovennævnte forum-ønske, ikke helt lige til sådan at få tilføjet. Der arbejdes på det, men en tidsramme tør jeg ikke sætte på endnu.

Opdeling af nyheder efter emne: Dette var et af ønskerne fra forumtråden. Jeg har muligvis fundet ud af, hvordan jeg kan implementere det, men det kræver lige lidt test, og jeg skal nok vende tilbage med nyt om dette senere.

Billede på brugerprofiler: Endnu en fra forummet: det skal være nemmere at tilføje et billede til sin profil. Noteret!

Topmenu scroller med ned: En vaskeægte popular demand fra forummet. Jeg er selv blevet ret lun på ideen, så den er også skrevet på to do-listen.

Det er de mest essentielle funktioner og justeringer, som jeg gerne vil have indført. Jeg er dog ikke i nærheden af at være kyndig med programmering, kodning, webdesign og hvad der ellers ligner det. Jeg foretrækker at sætte bogstaver og tal i en rækkefølge, som giver mening at læse for menigmand.

Jeg har i stedet et lille hold af dygtige mennesker bag mig, som dedikerer deres egen fritid til at yde teknisk support til Bird of Play. Uden deres hjælp, havde sitet næppe været så stabilt, som det er lige nu, og det er jeg dem evigt taknemmelig for. Jeg er i løbende dialog med holdet, omkring hvordan og hvornår de forskellige funktioner kan tilføjes, men I skal altså ikke holde vejret i længsel efter en snarlig tilføjelse. Det tager den tid det tager!

Jeg vil som sådan ikke kalde følgende en “dårlig nyhed”, men I kan godt indstille jer på, at der i nærmeste fremtid vil komme et par reklamebannere på siden. Det er ikke gratis at drive en hjemmeside, så jeg håber at de par håndører der må komme ud af sådan et tiltag, i hvert fald kan få tandhjulene til at blive ved med at dreje rundt. Jeg har dog også en ambition om, at reklamer på Bird of Play skal være så lidt invaderende som muligt. Oplever I derfor på noget tidspunkt, at en reklame stjæler opmærksomheden fra den artikel I er ved at læse, så skriv til mig på christian@birdofplay.dk. Du er faktisk velkommen til at skrive til mig, uanset hvad du har på hjerte.

Jeg vil blot slutte af med at ønske en rigtig god weekend, og sige tusind tak fordi du kigger forbi.