Ikke flere rygter – Battlefield 2042 annonceret med hæsblæsende trailer

Jeg har glædet mig til i dag. Ikke kun fordi jeg vidste at det næste Battlefield ville blive afsløret, men også fordi alle de rygter der har floreret endelig kan lægges i graven. Battlefield 2042 er titlen på det næste kapitel i den store FPS-serie fra DICE, og afsløringstraileren har godt og grundigt med smæk på:

Vi modtog her til aften den officielle pressemeddelelse, og Electronic Arts og DICE har brugt meget store ord, til at beskrive hvad der er i vente:

“a groundbreaking first-person shooter set to revolutionize the modern multiplayer sandbox.”

Den øvrige beskrivelse af Battlefield 2042, lader dog også til at sigte virkelig højt. Der vil kunne være op til 128 spillere per map, men det er værd at bemærke, at dette udelukkende er på PC, Xbox Series X|S og PlayStation 5. Spillet udgives også til Xbox One og PlayStation 4, men her vil de forskellige maps være mindre, og der vil blot kunne spilles med op til 64 spillere.

Der vil være real-time events, som ændrer slagmarken i løbet af en session, og i traileren får vi blandt andet demonstreret affyringen af en rumraket og en gigantisk tornado.

I stedet for at kunne vælge en af de fire klassiske Battlefield-klasser, tager man i stedet styringen over en Specialist. Denne figur er inspireret af de tidligere klasser, og vil have sine egne særlige evner, med et dertilhørende fuldt costumizable loadout.

For nu er der blot annonceret to egentlige spiltyper. All-out Warfare er nyfortolkningen af de populære Conquest og Breakthrough-spil. Det er her man finder de enorme baner, hvor altså op til 128 spillere kan skyde hinanden til plukfisk. Hazard Zone er en holdbaseret spiltype, som indtil videre blot beskrives som værende “typisk DICE”, men alligevel meget anderledes fra Conquest og Breakthrough. En tredje uannonceret spiltype får vi mere at vide om til EA Play Live den 22. juli, men den omtales indtil videre blot som “a love letter to Battlefield fans”.

Det er en ganske pæn mundfuld at skulle sluge allerede, men vi får en reel gameplay-præsentation af Battlefield 2042 den 13. juni. Vi har også fået spillets udgivelsesdato, og ikke overraskende vil spillet gerne møve sig ind på det attraktive julemarked. Der er tale om den 22. oktober 2021, hvor Battlefield 2042 altså udkommer til Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 og PC via Origin, Steam og Epic Games Store.