IGN’s redaktion raser efter artikel om støtte til palæstinensere blev fjernet fra sitet

Nogle gange kan en umiddelbart god gerning tolkes som et politisk standpunkt. IGN må formodes at have haft de bedste hensigter, da de den 15. maj publicerede en artikel, som skulle skabe fokus på de kampe der i disse dage finder sted mellem Israel og Palæstina. Nærmere bestemt var artiklen vinklet som en støtte til de civile palæstinensere, som enten er blevet dræbt eller har mistet pårørende under begivenhederne.

Dagen efter var artiklen på mystisk vis forsvundet, og det viste sig at det var IGN’s øverste ledelse, samt moderselskabet J2 Global og Ziff Davis, som havde valgt at trække artiklen tilbage. IGN udgav efterfølgende et tweet, hvor der blev undskyldt for artiklen, eftersom den kunne tolkes til at være partisk i Palæstinas favør.

Den udmelding tilfredsstillede dog ikke IGN’s øvrige stab. Op mod 60 medarbejdere fra verdens største spilsite, gik i stedet sammen for at skrive et åbent brev til ledelsen, hvor de ytrer deres utilfredshed over måden artiklens eksistens blev håndteret, samt den “undskyldning” der fulgte trop.

I brevet forlanger de personer som har underskrevet fuld gennemsigtighed omkring beslutningen, i forhold til hvilke overvejelser der ligger bag. Dertil er der også åbnet for at få artiklen online igen, med eventuelle revideringer som må kunne tilfredsstille ledelsen.

Selvom IGN først og fremmest er et gamingsite, så er de også bevidste om, at de har verdens største publikum. Dette benytter de sig ofte af, til netop at fremhæve sager, hvor civile liv er i reel fare. I medarbejdernes optik har der intet politisk motiv været omkring artiklen.

“Helping children and civilians harmed by the horrors of war should be uncontroversial no matter who the two sides are, and is in keeping with IGN’s ongoing efforts to highlight causes that are important to our team”.

Om artiklen kommer online igen, finder vi nok først ud af i løbet af en uges tid. Men det er alligevel pudsigt at se et site som IGN, pludselig få fingeren i klemme på denne måde.