Hvorfor melde ud hvilke spil vi IKKE ser til E3?

Årets E3 bliver ganske anderledes end hvad vi har været vant til tidligere. Ikke kun fordi eventen vil fokusere mere på et onlineformat, grundet den verdensomspændende corona-pandemi, men også på grund af en anden tendens, som har vist sig de seneste par uger.

Udviklere og udgivere er nemlig begyndt at annoncere hvilke spil der IKKE vil blive vist frem ved E3 2021.

Normalt bliver vi bombarderet med teasere for hvad vi kan forvente at se, og når showet så er i gang, kommer de små overraskelser, som får os til at juble som hooligans.

Fra Ubisofts side er det blevet meldt ud, at vi ikke får noget at se til Prince of Persia: Sands of Time Remake, som i øvrigt også er blevet udskudt til 2022. Dertil skal vi heller ikke sætte næsen op efter mere indhold til The Division 2 eller det nyligt annoncerede The Division Heartland.

Koch Media og Deep Silver har i samme ånd oplyst, at E3 ikke bliver stedet hvor vi får nyheder om Dead Island, Saints Row, Metro eller TimeSplitters:

Normalt bruger man udtrykket “festen stopper ikke her”, men på ironisk vis er der heller ikke noget at fejre over annonceringen fra Warner Bros, da de via Summer Game Fests Twitterprofil har meldt ud, at vi udelukkende får Back 4 Blood at se til E3. Fra Warner Bros. er der eller andre spændende titler i kikkerten, i form af Hogwarts Legacy, Suicide Squad og Gotham Knights.

Men hvorfor bruge kræfter på at annoncere hvad man ikke vil vise frem? Er det for at lægge en dæmper på utilsigtet hype? Er det for at komme kritik i forkøbet, når det efterfølgende bliver påpeget at titlerne var fraværende? Er det af frygt for at det præsenterede ikke er imponerende nok til at blive nomineret til en tåbelig pris?

Jeg forstår ikke tanken bag annonceringerne og jeg er faktisk ærgerlig over, at jeg på forhånd ved hvad jeg går glip af. Noget af det jeg nyder mest ved E3, er uvidenheden omkring hvad der bliver annonceret. Fravær af et givent spil, er nemt at forholde sig til efterfølgende, da det åbenlyst bare ikke var klar til at blive præsenteret. En annoncering af dette faktum forud for eventen, virker på alle måder overflødig, og jeg vil gerne bede det om at stoppe.

Udgivere og udviklere bør hellere bruge kræfter på at præsentere det de mener er klart til at blive præsenteret, og så lade de annonceringer tale for sig selv.

Jeg kommer naturligvis til at grave mig igennem alle oplysninger fra E3 2021, men det føles tomt med forhåndsviden om, at der er nogle titler jeg kommer til at gå glip af. Man kan jo håbe på, at det omvendt betyder, at der vil være endnu flere overraskelser til at vælte mig bagover.

Det ved jeg dog først, når E3 er overstået.