Hverken Sony eller Microsoft foreslog at MLB The Show 21 skulle på Game Pass

Tidligere på ugen delte jeg mine tanker (læs: “forvirring”) omkring den kommende udgivelse af MLB The Show 21 på Xbox’ Game Pass. Spillet udvikles af det PlayStation-ejede San Diego Studio, og tidligere MLB-titler har været eksklusive for PlayStation-konsoller.

Så hvordan dælen finder sådan en titel vej til en Xbox-konsol, for slet ikke at nævne en tilføjelse til Game Pass-biblioteket på lanceringsdagen? Det viser sig at hverken Sony eller Microsoft tog initiativet.

I et interview hos Inverse med analytikere og repræsentanter fra både Sony of Microsoft, besvares dette spørgsmål ganske præcist, og jo mere man tænker over det, jo bedre mening giver det: det var MLB (Major League Baseball) selv, som så potentialet.

Det blev allerede annonceret i slutningen af 2019, at fremtidige MLB The Show-spil ville søge væk fra sin PlayStation-eksklusivitet. Dengang var det fair at antage, at serien kunne gøre sin entré på PC, men de færreste havde nok tænkt, at Xbox og Game Pass ville komme på tale.

MLB’s intention var at få spillet ud til et større publikum, og det er svært at benægte, at Game Pass er en gylden mulighed for dette. Med 18 millioner abonnenter på Game Pass, er det et enormt marked MLB The Show 21 træder ind på.

I interviewet snakkes der også om fremtidige spil fra PlayStation-studier, og hvor vidt disse vil finde vej til Xbox-konsoller og Game Pass. Den ide bliver dog ret hurtigt skudt ned, af analytikeren George Jijiashvili:

“This development is unlikely to have tangible ramifications on future Sony exclusives. I believe this was a unique case, where a game’s license holder forced Sony’s hand.”

Du skal derfor næppe regne med at kunne spille Horizon Zero Dawn, Ratchet & Clank: Rift Apart eller Gran Turismo 7 på en Xbox-maskine.