Horizon Forbidden West klar med 14 minutters gameplay på PlayStation 5

Gårsdagens State of Play havde Horizon Forbidden West fra Guerilla Games i fokus. Præsentationen mundede ud i godt 14 minutters blanding af gameplay og cut scenes, der alt sammen blev afviklet fra PlayStation 5. Spillet kommer også til PlayStation 4, men en reel udgivelsesdato blev desværre ikke annonceret.

I demonstrationen får vi, udover et glædeligt gensyn med Aloy, et kig på det postapokalyptiske San Francisco, som danner rammerne i Forbidden West. En mystisk forbandelse har spredt sig, og truer med at udslette alt liv. Dertil er der et væld af nye fjender, både i form af nye robot-dinoer, men også nogle magtsyge raiders, som har luret tricket til at tæmme dem.

Se hele præsentationen herunder:

Aloy har heldigvis nogle nye bevægelsesmønstre, som kan hjælpe hende med at overkomme disse udfordringer. Hun har fået sig en dykkermaske, så hun kan holde vejret under vand, og med et reb hun kan affyre, kan hun traversere omgivelserne langt hurtigere og mere effektivt, både med henblik på at nå til de højeste punkter, men også for at kunne stikke af fra en overlegen modstander. Med et wing shield kan hun også komme sikkert ned igen, ved at svæve ned til landjorden.

Jeg hæftede mig især ved kampen sidst i demoen, hvor den gigantiske elefantlignende modstander smadrer de mure som Aloy gemmer sig bag. Er modstanderne derfor store nok, er ingen dækning altså helt sikker. Det giver nye taktiske overvejelser, som lader til at klæde præmisserne virkelig godt.

Derudover ser spillet også fuldstændig fantastisk ud. Hvor mange af de små detaljer der kan presses ind i en PlayStation 4, er dog endnu ikke til at sige. Nu var forgængeren Horizon Zero Dawn i forvejen også en visuel perle, så mon ikke Forbidden West også kommer til at opføre sig ganske pænt der.

Der var som sagt ingen udgivelsesdato at offentliggøre. Det undrede mig dog, at videoen ikke blev sluttet af med i hvert fald at nævne 2021 som udgivelsesår. Jeg har derfor en lidt bange anelse om, at vi i nærmeste fremtid får nys om at spillet forsinkes til 2022. Det er selvfølgelig blot spekulation fra min side.