Hogwarts Legacy lader dig spille som transkønnet

Når man fantaserer om en dagligdag i det magiske Harry Potter-univers, så har de fleste af os sikkert en ide om hvor vidt vi har lyst til at kalde os troldmand eller troldkvinde. Med Hogwarts Legacy fra Avalanche Software bliver der dog plads til at være ekstra kreativ med kønsrollerne. I en artikel fra Bloomberg forlyder det, at spillet vil give mulighed for at lave sin egen figur, med alle de kønslige træk man må ønske.

Figurens stemme, kropstype og ønskede tiltaleform kan justeres, med henblik på at gøre alle kønsorienterede verdenssyn tilgængelige. Spillet finder sted i 1800-tallet, og hvis man tolker lidt på inklusionen af denne mulighed, må det altså antages at troldpersoner var langt foran på tolerance og accept i forhold til muggles i det 21. århundrede.

Spillet har da også døjet med kontroverser på netop dette emne. Hogwarts-universets skaber, Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling, er tidligere kommet med uheldige udtalelser omkring transkønnede, som har fået Harry Potter-tilhængere op i det røde felt. Dertil er det kommet frem, at en af spillets udviklere, Troy Leavitt, har en relativt populær YouTube-kanal, hvor han har ytret stærkt højreorienterede holdninger. Holdninger som ikke helt er i tråd med de værdier, som de gængse Harry Potter-fans sympatiserer med.

Inkluderingen af transkønnede personer i Hogwarts Legacy kan være et led i en charmeoffensiv. Det kan også være det har været en del af planen siden udviklingen begyndte. I denne situation må man dog erkende, at målet helliger midlet. Inklusion er godt, og det tager ikke noget af oplevelsen fra andre spillere, som vælger at lave figurer der følger cis-orienterede normer.

Hogwarts Legacy er sat til udgivelse i 2022, og kommer til Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 4, PlayStation 5 og Windows PC.