Forspoken: Project Athia har fået et navn

Project Athia blev første gang annonceret i 2020, og nu har Luminous Prodcutions og Square Enix endelig navngivet deres kærlighedsbarn. Navnet blev offentliggjort på Square Enix’ nye format, Square Enix Presents, i går aftes. Endda af ansigtet og stemmen bag spillets hovedkarakter, Ella Balinska. Traileren lod os desuden se korte sekvenser af gameplay. Og nøj, hvor ser det lovende ud!

Der er endnu ikke offentliggjort meget af historien, men man spiller som spillets protagonist, Frey Holland, der spilles af Ella Balinska. Frey har magiske kræfter, som hun skal lære at tøjle, for at overleve hendes rejse gennem regionen Athia. Spillet beskrives som et “narrative-driven adventure”. Det må derfor være naturligt at forvente, at det smukke landskab bliver akkompagneret af en omfattende og gribende historie. Square Enix beskriver regionen som “smuk, men ond og dødbringende”, hvorfor Frey får brug for alt den hjælp hun kan få.

Ella Balinskas karakter, Frey Holland, har magiske kræfter, som man sammen med hende skal lære at styre.

Spillet er designet til PlayStation 5. Målet er at udnytte den nye generations konsol tekniske overlegenhed til fulde, for at skabe en “true next-gen experience”.

Hvorvidt det kommer til at lykkes Square Enix og Luminous Productions at skabe den oplevelse, er alt for tidligt at spå om. Luminous Productions er ikke nye i RPG-gamet. De var også holdet bag Final Fantasy XV, så er der bestemt grund til at tro på, at de er opgaven voksen. Særligt med Square Enix i ryggen.

Det er som sagt stadig meget begrænset, hvad offentligheden har fået at vide stadigvæk. Men at bedømme ud fra traileren, er der lagt op til et lamslående flot spil. Og hvis historien endda kan leve op til den, at dømme ud fra traileren, betagende grafik? Ja, så er der grund til at have store forhåbninger.

Spillet forventes at udkomme engang i løbet af 2022 til både PlayStation 5 og PC.