Far Cry 6: Instruktør melder om politisk kant, tidligere afvist af Ubisoft

Instruktøren bag historien i det længe ventede Far Cry 6, har i en offentlig udmelding fortalt, at spillet i høj grad vil have på fokus på politisk relevante emner. 

Man skulle tro, og håbe, at temaer som fascisme og had mod forskellige minoriteter, var noget der hørte fortiden til. Det har desværre gang på gang vist sig, ikke at være tilfældet – og det vil blive tydeligt i den nyeste udgave af Far Cry-serien. 

Spillet, der er nummer seks i rækken, vil have fokus på relevante politiske temaer som fascisme og forhold for medlemmer af LGBTQ+, i et scenarie der udspiller sig på en fiktiv ø i det caribiske ocean.

Samtidig fortæller instruktøren, ved navn Navid Khavari, at historien vil være inspireret af revolutionen der gennem 1950- og 60’erne foregik på øen, da han selv er fra en familie der oplevede begivenhederne. 

I meddelelsen på Ubisofts hjemmeside skriver han:

“Der er svære, relevante diskussioner i Far Cry 6 om de omstændigheder, der fører til stigende fascisme i en nation; Prisen af imperialisme, tvangsarbejde, behovet for åbne og ærlige valg og LGBTQ+ rettigheder.

“Samtalerne og forberedelsen gjort i forbindelse med spillet, tager udgangspunkt i perspektivet af dem der kæmpede i revolutionen i 1950’erne og 1960’erne, og deres historier vil være reflekteret i vores historie og karakterer,” – skriver Khavari og fortsætter:

“Men hvis man søger en simpelt politisk besked, rettet mod det nuværende politiske klima i Cuba, finder man det ikke,”

Far Cry 6, vil derfor i et forsøg på at spejle fortiden i et moderne perspektiv, give et indblik i hvor skrøbeligt politiske idealer i virkeligheden kan være. 

Beskeden fra Navid Khavari, står dog noget i kontrast til tidligere udmeldinger fra Ubisoft, der har fortalt, at spillet ikke ville have den politiske kant, der ellers nu synes at være tegnet op.

Uanset hvad, er der hvert fald nu fra spiludviklerens side, lagt op til et yderst interessant, og med garanti underholdende spil, der måske endda kan gøre diverse gamere en anelse klogere, på et land, kultur, historie, og politiske perspektiver, der ikke nødvendigvis er en del af egen historie.