Far Cry 6 har fået trailer og launch-dato – EEEH Macarena!

Fredag aften bød på første reelle kig på Far Cry 6 fra Ubisoft Toronto, og alt tyder på, at det bliver Ubisofts helt store satsning til det sædvanlige spilrige efterår.

I Far Cry 6 indtager man rollen som Dani Rojas, og man kan selv vælge om hovedpersonen skal være mand eller kvinde. Dani har umiddelbart blot intentioner om at stikke af fra den caribiske ø Yara, men bliver lige så stille sluset længere og længere ind i en uundgåelig revolution.

Guerilla-krig er på dagsordenen, og det mærkes tydeligt, at der sigtes efter at skabe et univers, der tydeligt er præget af den kyniske diktator Antón Castillo. Han har tusindvis af soldater som adlyder hans mindste vink, og Dani har blot en lille forsamling af afdankede guerilla-krigere til at yde modstand.

Der bliver eksperimenteret meget med våbenudvalget, som byder på geværer der affyrer sardindåser og cd’er, eller er bygget af motorcykeldele og batterier. Der var ikke en decideret annoncering af det, men det ser umiddelbart ud som om, at et crafting-system bliver en del af oplevelsen. Det er i hvert fald tilfældet med nogle af de køretøjer der introduceres, hvor især bilerne lader til at kunne modificeres efter ønske og behov.

Far Cry 6 lader til at indeholde mange af de aspekter, som gør serien til noget for sig selv. Der er masser af FPS-action, mulighed for stealth, masser af køretøjer, en farverig verden at udforske, et varieret persongalleri og en yderst karismatisk hovedskurk. Decideret nytænkning for genren er ikke nødvendigvis i højsædet, men det er da heller ikke sikkert det bliver nødvendigt.

Vi forventer at se mere til Far Cry 6 i løbet af E3, men for nu kan vi sætte kryds i kalenderen den 7. oktober 2021, når Far Cry 6 udkommer til PC, PlayStation- og Xbox-konsoller og Stadia.