Electronic Arts efterforsker medarbejderes private salg af FIFA Ultimate Team-spillere

Jeg kan ikke direkte relatere til at investere massevis af lokal valuta i et multiplayer-spil, for at opnå en fordel over sine modstandere. Jeg kan dog sagtens sympatisere med de spillere, som forgæves køber såkaldte loot boxes, uden at få de genstande de havde håbet på. Min sympati bliver endnu mere mærkbar, når der angiveligt er medarbejdere hos den givne spiludvikler, som for mange tusinde kroner sælger specifikke fordele, som resten af spillerbasen kæmper en brav kamp for at få fat i.

Det lader til at være tilfældet med FIFA 21 fra Electronic Arts. Med tagget #EAGATE har spillere forsøgt at skabe opmærksomhed på sociale medier. Her florerer der screenshots af skrevne samtaler mellem spillere og EA-medarbejdere. Samtalerne omhandler direkte salg af eftertragtede spillerprofiler, som kan bruges til spillets Ultimate Team-mode.

Det er altså beløb på helt op mod €1.700, hvilket svarer til over 12.500 danske kroner. Electronic Arts er bestemt heller ikke tilfredse med situationen. Gigantudgiveren har offentliggjort på Twitter, at de internt vil undersøge, om der er hold i disse anklager.

Lad os håbe Electronic Arts bliver klogere på situationen, og at der, i tilfælde at anklagerne er sandfærdige, vil være konsekvenser for de skyldige.