Electronic Arts benægter at de opfordrer FIFA-spillere til at bruge penge på Ultimate Team

Electronic Arts laver styrtende med penge på deres FIFA-serie, og det er i særdeleshed med spillets Ultimate Team-mode. Det er dog ikke ren tilfældighed der gør, at spillerbasen kaster penge efter FIFA’s bud på såkaldte loot boxes, altså pakker med tilfældige spilbare figurer, som man kan tilføje sit fodboldhold.

CBC er kommet i besiddelse af et 54 sider langt dokument, som blot var ment til internt brug hos Electronic Arts. Dokumentet indeholder adskillige bullet points, som mere end indikerer, at målet med FIFA-udgivelserne er at få spillere til at dedikere sig til Ultimate Team, hvor det netop er muligt at købe disse loot boxes.

Tjek bare denne linje, som direkte nævner FIFA Ultimate Team (FUT) fra en af de første slides i dokumentet:

“FUT IS THE CORNERSTONE AND WE ARE DOING EVERYTHING WE CAN TO DRIVE PLAYERS THERE.”

Electronic Arts er ofte i søgelyset, når snakken falder på loot boxes. Tjenesten sammenlignes med decideret gambling, da indholdet af tilkøbspakkerne er tilfældigt, samt at man mødes af konfetti og andre visuelle stimulanser når man åbner dem.

Spilgiganten er da også opmærksomme på artiklen, og har offentliggjort et svar direkte henvendt til den. Her nævner de, at artiklen fejltolker fakta, tager citater ud af kontekst og decideret ignorerer relevant information omkring firmaets praksis. De insisterer på, at FUT ikke “skubber” spillere til at investere i loot boxes, og at langt de fleste FUT-spillere faktisk aldrig bruger penge i spillet.

Slutteligt i opslaget påpeges det, at mange af de lande som forsøger at stille skærpede lovkrav til håndteringen af loot boxes i spil, fejlagtigt betragter den praksis som gambling. Argumentet er, at eftersom der ikke er tale om egentlige pengepræmier, men virtuelle gevinster, så kan det ikke sidestilles med gambling. Man får altid “noget”, men om det er brugbart for den enkelte spiller, er en vurderingssag fra gang til gang.

“Regulators in multiple countries around the world have stated publicly that where there is no cashout method, loot boxes do not constitute gambling.”

FIFA Ultimate Team er det eneste spil-mode, hvor det rent faktisk er muligt at købe loot boxes. At Electronic Arts så har nogle udtalelser der indikerer, at de aktivt forsøger at få spillere med på den vogn, bekræfter vel egentlig bare, hvad vi allerede ved:

Der er MANGE penge i gaming.