EA Sports vil forbedre teknologi til racismebekæmpelse i FIFA 21

9.000 bans og 25.000 advarsler eller suspenderinger.

Det er hvad EA Sports har delt ud for upassende eller stødende indhold, siden FIFA21 blev lanceret sidste sommer. Problemet fik fornyet opmærksomhed for et par uger siden. En FIFA Ultimate Team-spiller blev permanent banned, efter at have skrevet op mod 20 racistiske bemærkninger til en tidligere professionel fodboldspiller.

Eurogamer har undersøgt nogle af spillets andre onlineformater, herunder Pro Club-formatet. Her beretter de om at have set screenshots af racistiske holdnavne og stødende karikaturer. Der berettes også om en generel trend, hvor man ændrer både ens egen spiller, men også AI-spillernes navne til “banana”. Det har tilsyneladende været et problem i netop dette format, siden det blev lanceret tilbage i 2008.

EA er bekendt med problemet, og arbejder hele tiden på hvordan de kan løse problemet. De vil blandt andet forsøge at finde løsninger i teknologien, som de siger i den udtalelse, de har givet til Eurogamer:

“We’re committed to continuously advancing our tools and solutions to address new challenges, including more intelligent monitoring and mitigation technology that will be released in the coming months.”

Det er selvfølgelig ikke kun FIFA, som har problemer med racisme og stødende adfærd blandt brugere i det hele taget. Men lige netop FIFA, både organisationen og spillet, har i efterhånden mange år kørt kampagner mod netop racisme.

En sådan kampagne kan dog godt komme til at virke lidt hultklingende, når man ikke har prioriteret bekæmpelsen højere før nu.