E3 2021 Award Show lyder som en rigtig dårlig ide

Alle elsker Award Shows. Uanset om der uddeles priser for musik, film, gaming eller helt andre kategorier, så har de fleste nogle præferencer, som gør at man hepper en anelse mere på en ting over noget andet.

Seneste bud på et Award Show kommer fra E3. De har netop annonceret, at næste uges event vil blive sluttet af med en prisuddeling, hvor et panel af skribenter og redaktører fra anerkendte gaming-medier, vil udse sig de bedste præsentationer fra begivenheden, og hylde dem som fortjent.

Det kan virke harmløst, men jeg har et kæmpe problem med konceptet. At hylde spil som endnu er under udvikling, virker som et smart træk for PR-firmaer, da de får mulighed for at klistre diverse spiltrailere til med “Most Anticipated”-mærkater. Men lad os lige rejse et par år tilbage i tiden, nærmere bestemt til 2018, da Cyberpunk 2077 blev præsenteret under Xbox’ E3-show:

Publikum var ellevilde, og alene på den hype der var omkring spillet, var Cyberpunk 2077 tydeligvis meget ventet. Jeg kan snildt forestille mig, at havde E3’s Award Show eksisteret dengang, så var Cyberpunk 2077 gået derfra, med en betragtelig mængde hæder og ære.

Nogle år senere kom spillet så på gaden, og der var nærmest ramaskrig. Anmelderes havde udelukkende fået adgang til PC-versionen, hvorfor konsoludgavernes tilstand var ubekendt. Disse anmeldelser var som udgangspunkt positive, dog uden at være helt oppe og støde. Konsolversionerne blev dog efter udgivelsen sablet ned i en sådan grad, at Sony valgte helt at fjerne det fra PlayStation Store, hvor det i øvrigt stadig ikke er til at opdrive.

Og hvad kan man så som helt almindelig forbruger en “Most Anticipated Award” til? Svaret er “ikke en fløjtende fis”.

At bedømme et spils kvaliteter mens det stadig er under udvikling, er ligesom at bedømme kvaliteten af en middagsret, mens man stadig er ude og handle. Det kan godt være den eksotiske sværdfisk i indkøbskurven vækker opsigt, men hvad nytter det, hvis man ingen anelse har om hvordan den skal tilberedes?

Dertil skal man også huske, at E3 til tider også præsenterer spil uden udgivelsesdato, og endda udviklingsprojekter som ender med at blive helt aflyst. Og hvad nytter en anerkendelse af forventningens glæde så?

Jeg ved godt, at jeg ikke kan forhindre E3 2021 Award Show i at finde sted, men jeg har alle intentioner om at undgå at blive udsat for det. Jeg tænker at benytte den samme taktik, som når jeg undgår jordskælv og klapperslanger.