Dying Light 2: Stay Human ser fuldstændig vanvittigt ud

Jeg ved godt at ovenstående ligner en tarvelig click bait-overskrift, men jeg kan love dig for, at det er et udtryk for min egen begejstring. I går aftes blev en otte minutter lang gameplay-trailer for Dying Light 2: Stay Human nemlig offentliggjort, og efter at have set den, er jeg voldsomt tændt på at få det i hænderne.

Giv selv hele præsentationen et kig herunder:

Det var netop i forbindelse med den lovede præsentation, at traileren kom online. Der er flere af de elementer som man kunne håbe på, både i form af reelt gameplay og en udgivelsesdato, som nu er sat til den 7. december 2021, altså lige i tide til julesalget.

Det første Dying Light havde parkour-bevægelser som et stort salgsargument, og der lader til at være endnu mere fokus på dette i Dying Light 2: Stay Human. Er man blot en kende opmærksom i traileren, har man måske bemærket, at der på intet tidspunkt bliver affyret skud fra en pistol eller et gevær; det tætteste vi kommer på ranged combat, er med en bue og pil.

Derfor må det antages at det er vigtigt at kunne stikke af på en effektiv måde, og mange af parkour-bevægelserne fra traileren, vækker minder fra Mirror’s Edge (2010) og efterfølgeren Mirror’s Edge Catalyst (2016). Netop i dette spil var det ofte også mere relevant at finde en flugtrute, end at kaste sig ud i et decideret kampscenarie.

Der er flere faktioner at stifte bekendtskab med, hvor der også bliver relevant at finde ud af, hvem man tør/bør alliere sig med. Nogle er veludrustede mens andre tjener mere sympatiske formål, og det bliver vigtigt at finde ud af hvem man har mest tillid til.

Der er gjort et stort arbejde i at få kampsystemet til at have det helt rigtige “umpf”. at dømme ud fra traileren, så lader det til at Techland er på rette spor, da det virker som om der er godt med tyngde, i de våben der bliver slynget til højre og venstre. Det er i hvert fald et system, som undertegnede glæder sig til at prøve kræfter med.

Dying Light 2: Stay Human ankommer altså den 7. december 2021, og har man de hurtige øjne med i slutningen af traileren, kan man se at der præsenteres versioner til PC, Xbox One/Series X|S og PlayStation 4/5. Sidtsnævnte detalje vedrørende udgivelse på forrige og nuværende konsolgeneration, må vi altså forvente bliver uddybet inden udgivelsesdatoen.

For nu er Dying Light 2: Stay Human blot et emne på julens ønskeliste.