Doom 3 og flere spil på vej til PS VR

I går aftes kunne Sony annoncere adskillige spil, som finder vej til PS VR. Det var en god blanding af shooters, MMO’er og puzzles, men den bedste nyhed er, at størstedelen af spillene udkommer allerede i år.

Lad os bare kaste og ud i hver enkelt annoncering, og vi starter naturligvis med spillet fra overskriften:

Doom 3 er i forvejen et lidt besynderligt bekendtskab, da det brød med det overgearede gameplay, som serien ellers er kendt for. Horror blev en større faktor, og det var ikke just alles kop te. Nu er spillet så på vej til VR, med den sigende titel Doom 3: VR Edition. Personligt er jeg voldsomt begejstret for at spille horror-spil i VR. Hvis skydemekanikken fungerer skarpt, så tror jeg sagtens det kan være værd, at genopleve Doom 3 på de præmisser. Vi skal ikke engang vente længe, da spillet udkommer allerede den 29. marts.

Læs mere om Doom 3: VR Edition.

Survival-entusiaster kan se frem til Song in the Smoke. Spillet lader ikke til at gøre meget anderledes, end lignende spil i genren allerede har mestret. Den primære gimmick ligger derfor naturligvis i VR-formatet, som kan gøre overlevelsen mere intens. Der skal bygges egne våben, udforskes, kæmpes mod alskens dødbringende dyreliv. Traileren herunder når dog lige at prale af, at character design er udført af Katsuya Terada. Hvis navnet ikke ringer en klokke, så kan det være hans arbejde i Tekken, Prince of Persia og The Legend of Zelda gør. Song of the Smoke udkommer i løbet af 2021.

Læs mere om Song in the Smoke.

Endnu et spil i shooter-genren, finder vi i Fracked. Starten på traileren virker egentlig harmløs nok, men tanken om at drøne ned af en skibakke i VR, får allerede der min mave til en vende sig. Hvad der følger herefter af skyderier, glidebaner og hæsblæsende manøvreringer, skal nok få selv de mest søstærke til at vakle. Fracked vil være fuldt optimeret til PlayStation 5, men bliver altså også tilgængeligt til PlayStation 4 i løbet af sommeren.

Læs mere om Fracked.

I den lidt mere løsslupne og gakkede ende, finder vi I Expect You to Die 2: The Spy and the Liar. Jeg fik aldrig spillet det første spil, men jeg aner tydelige fællesnævnere med Job Simulator og lignende udgivelser. Udklædning, bombedesarmering og et væld af drabelige fælder pryder rammerne, i håb om at spilleren kan markere sig som verdens bedste spion. Ligesom de andre titler der hidtil er nævnt, så udkommer I Expect You to Die 2: The Spy and The Liar i løbet af 2021.

Læs mere om I Expect You to Die 2: The Spy and the Liar.

MMO i Virtual Reality? Det lyder kaotisk, men det er dog hvad Zenith: The Last City kalder sig. Med RPG-elementer, adskillige andre spillere og et ganske unikt visuelt design, så ligner det en titel man sagtens kan fordybe sig i. Særligt kampsystemet ser interessant ud, da det fokuserer på svingende bevægelser med PlayStations Move-controllere. Ikke noget man ikke har set andre steder, men for mig virker det yderst tiltalende. Zenith: The Last City er det eneste spil, som ikke har fået annonceret et udgivelsesvindue.

Læs mere om Zenith: The Last City.

Skyderier, co-op og zombier? Den cocktail bliver tydeligvis aldrig kedelig. Det håber After The Fall i hvert fald er tilfældet, da det netop er hvad der præsenteres i cinematic traileren herunder. Fire spillere kan arbejde sammen om at nedkæmpe et væld af hjernedøde fjender, som ifølge traileren varierer i størrelse fra menneskelig øjenhøjde til to-etagers villa. Traileren viser ikke reelt gameplay, så det er endnu ikke til at sige, hvordan det endelige spil tager sig ud. Vi bør dog finde ud af det ganske snart, da spillet er sat til udgivelse i sommeren 2021.

Læs mere om After The Fall.

Er du den dovne type, som bare vil have samtlige nyheder serveret lynhurtigt på under et minut? Så er det godt nok ærgerligt, at traileren herunder ikke blev placeret i toppen af denne artikel. Ups …