Der er noget uldent ved de nye Final Fantasy VII Remake-annonceringer

I sidste uge kunne Final Fantasy VII Remake lægge navn til nogle af de helt store overskrifter. Før det første, så bliver spillet optimeret til PlayStation 5, med grafiske opdateringer til både lys, teksturer og tåge-effekter. Derudover kan man vælge mellem at spille med fokus på de storslåede grafiske idnstillinger, eller med en silkeblød framerate på 60 billeder i sekundet. Loadingtider har også fået et gevaldigt boost, der vil være nye sværhedsgrader og så kan spillet endelig også prale af at en dedikeret photo mode.

Som et massivt kirsebær på toppen af flødeskumskagen, så kommer der også et helt nyt kapitel til spillet, som udforsker en figur, der ellers først “bør” dukke op når anden del af remake-trilogien rammer: Yuffie. Med tanke på at grundspillet på PlayStation 4 i forvejen er helt igennem fantastisk, så er det altså en ret vild pakke, man som Final Fantasy-fan kan se frem til, når spillet med undertitlen Intergrade lander den 10. juni.

Har du ikke allerede set den, så tjek lige traileren herunder, som fint gennemgår alle opgraderingerne:

Det stopper dog ikke her.

Final Fantasy VII Remake er blevet annonceret til at være blandt de spil, som PlayStation Plus-abonnenter får adgang til i marts måned. Der er derfor ikke længere nogen undskyldning, for ikke at prøve et af de bedste JRPG-spil fra 2020.

Jeg har allerede spillet i fysisk form, men jeg ser meget frem til at kunne downloade det fra den 2. marts, så jeg slipper for bøvlet med at skifte disk. Der er dog bare et problem:

Den version af Final Fantasy VII Remake som bliver gjort tilgængelig via PS Plus, vil IKKE kunne opdateres til den forbedrede PS5-version. Således skriver Sony ovre på PlayStation-bloggen:

“Please note the PS4 version of Final Fantasy VII Remake available to PlayStation Plus members is not eligible for the PS5 digital version upgrade.”

Jeg ved godt at “beggars can’t be choosers”, men den udmelding skærer altså i øjnene på mig.

Jeg kan sagtens forstå, at det nye kapitel med Yuffie ikke bliver inkluderet i pakken. PS Plus har haft for vane blot at tilbyde grundspil, med henblik på at lade abonnenter prøve kræfter med store titler, og derfra åbne op for et potentielt mersalg i form af DLC. Men når man kigger på PS Plus-spillene fra februar, hvor Control: Ultimate Edition var at finde, altså den forbedrede version med dertilhørende PS5-opgradering, så er det altså tyndt, at en tilsvarende service ikke er at finde med Final Fantasy VII Remake, især med tanke på, at spillet endnu er eksklusivt for PlayStation-konsoller – en PC-udgivelse er angiveligt under udvikling.

At PlayStation 5-ejere ikke kan få lov til at nyde godt af opgraderingen, er for mig et kæmpe mysterium. Hvorfor i alverden vil man afholde segmentet, der har fået anskaffet sig den nye konsol, fra at få den optimale oplevelse ud af et spil, som alligevel ikke findes andre steder?

Den grafiske opdatering finder ikke vej til PS Plus-versionen af Final Fantasy VII Remake.

PS Plus Collection på PlayStation 5 indeholder et par PlayStation-eksklusive spil (God of War og Days Gone, red), som uden merpris har modtaget en visuel og gameplaymæssig opgradering, som retfærdiggør at starte spillene forfra på endnu bedre præmisser. Hvorfor i alverden kan det så ikke svare sig, at tilbyde samme service til Final Fantasy VII Remake?

Sony og Square Enix kunne have trumfet hele sidste uges nyhedsdækning, hvis PS Plus-versionen kunne opgraderes til at tilgodese de ekstra hestekræfter i PlayStation 5. I stedet har de valgt at give den “skrabede” version, i håb om at spillerne så vil kaste penge efter den udvidede udgivelse til juni.

Det er som sagt kun PS Plus-versionen, som altså ikke vil kunne modtage opgraderingen. Har du købt Final Fantasy VII Remake enten fysisk eller digitalt, bliver spillet automatisk opgraderet.

Jeg har forsøgt at række ud til en repræsentant fra PlayStation, i håb om at få svar på, om ens gemte spilfiler vil kunne overføres til Intergrade-versionen på PS5, såfremt man starter et spil op i PS Plus-versionen, men har endnu ikke fået svar.