Denuvo vil gøre det sværere at snyde i spil på PlayStation 5

Østrigske Denuvo har indgået en aftale med PlayStation, om at gøre deres antipirat- og -snydeværktøjer tilgængelige for udviklere, som laver spil til PlayStation 5. Denuvo er eller mest kendte for at bidrage til at forhindre snydemekanismer og ulovlige downloads af spil på PC-platformen. Nu er turen dog kommet til konsollernes verden, hvor PlayStation 5 altså kan gøre brug af teknologien.

Reinhard Blaukovitsch, Managing Director hos Denuvo, udtaler på firmaets hjemmeside, at “snydere ødelægger spiloplevelsen for de ærlige gamere”, og følger op med følgende statement:

“This can lead to lower engagement, game traffic and shrinking revenues for game publishers. We are really proud be able to help the world’s most talented developers to bring rich experiences for gamers on Playstation®5.”

Pirateri og snyd er ikke et lige så prominent problem på konsoller, som det er tilfældet på PC. Mange nye PC-udgivelser oplever at blive cracked allerede på udgivelsesdagen, hvilket gør at spillet nemmere kan downloades af ulovlige veje. Dette giver naturligvis et betragteligt slag til den potentielle indtjening. Som Denuvo også melder ud, så opnår de fleste spil 70% af den samlede indtjening i de to første uger efter udgivelse.

Det er dog heller ikke snyd- og pirateri der nødvendigvis er det primære mål for Denuvos engagement med PlayStation 5. Det er snarere et middel til at beskytte brugere mod dataindsamling og potentielle angreb på profiler.

Det forsikres at teknologien ikke vil påvirke et givent spils endelige performance, og at spillere næppe vil bemærke at det overhovedet er inkorporeret. Men nu ved du det da.