Deep Rock Galactic vinder begge sine SXSW-nomineringer

Til trods for høj sol denne søndag morgen, er det en anelse koldt udenfor. Temperaturen er dog nok yderst behagelig hos danske Ghost Ship Games, som kan fejre at have vundet begge priser, som de var nomineret til ved SXSW Gaming Awards 2021.

Det drejer sig altså om “Indie Game of the Year” og “Excellence in Multiplayer”, som Deep Rock Galactic blev hædret for ved natten prisoverrækkelse. Begejstringen hos studiet er ganske tydelig i de udmeldinger vi har modtaget fra Ghost Ship Games her til morgen.

Mikkel Martin Pedersen, spilinstruktør og medstifter af GSG, siger således om sejren:

“Vi er dybt beærede over at Deep Rock Galactic har vundet begge priser. ‘Indie Game of the Year’ er nok den største af de to priser og en fantastisk overraskelse. Og Ghost Ships mission har altid været at fokusere på co-op, så at vinde i ’Excellence in Multiplayer’ kategorien er bare den bedste anerkendelse af at det er lykkedes os at skabe et sjovt og originalt samarbejdsspil!”

Søren Lundgaard, direktør og medstifter af GSG, har også et par ord om begivenheden:

”Det føles godt at kunne repræsentere den danske spilindustri til et så stort internationalt event som SXSW, og så ovenikøbet vinde to priser. Det siger virkelig noget om hvilket potentiale den danske spilindustri har.”

Sammen med de to citater, er vi også blevet informeret om, at Ghost Ship Games har skrabet en helt ny nominering til sig. Det drejer sig denne gang om GamesIndustry.biz, som i forbindelse med The Indie Publishing Awards, har nomineret Deep Rock Galactic i kategorien “Community Management of 2020”. Denne pris uddeles i forbindelse med GI Live: Online den 15. april, og vi skal selvfølgelig nok fortælle hvordan det går dem til den tid.

Derudover afventer Ghost Ship Games også udfaldet af nomineringen til en BAFTA. Denne pris uddeles allerede i den kommende uge, nærmere bestemt torsdag den 25. marts.

Vi siger stort tillykke til Ghost Ship Games med de to priser, og håber de kan få flere pralværdige præstationer i de kommende dage og uger.