Deep Rock Galactic nomineret i to kategorier ved SXSW Gaming Awards 2021

Som om danske Ghost Ship Games ikke har nok i at blive nomineret til en BAFTA Award, så kan de nu blære sig med nomineringer ved en helt anden prisceremoni. Denne gang er det fra amerikanske SXSW Gaming Award, og ud fra den pressemeddelelse vi har modtaget i dag, er der tale om to kategorier.

Det drejer sig om “Excellence in Multiplayer” og “Indie Game of the Year”, som altså ikke er helt irrelevante kategorier at markere sig i. Jeg føler mig dog som lidt af en tølper, da jeg har forbløffende lidt kendskab til de øvrige nominerede i Indie Game-kategorien. Disse inkluderer blandt andre Bugsnax, Cloudpunk, Huntdown og The Last Campfire. I Multiplayer-kategorien er feltet, i min optik, væsentligt mere spændende, hvor Deep Rock Galactic er oppe imod Star Wars: Squadrons og Valorant.

Direktør og medstifter af Ghost Ship Games, Søren Lundgaard siger således om nomineringerne:

”Vi er utroligt beærede over nomineringerne. Deep Rock Galactic er blevet en meget større succes end vi havde turde håbe på. Det er også godt at se et dansk udviklet spil få så stor anerkendelse fra internationale prisuddelinger. Dansk spiludvikling har utrolig meget at byde på og vi håber det bliver mere synligt med disse nomineringer.”

For god ordens skyld, så er de nominerede til Game of the Year Doom Eternal, Ghost of Tsushima, Hades, Ori and the Will of the Wisps og The Last of Us Part II. Du kan se listen over samtlige nominerede på SXSW’s hjemmeside.

Prisuddelingen finder sted lørdag den 20. marts. Dette markeres som afslutningen på SXSW’s årlige messe, som i år blot finder sted online.

Vi ønsker Ghost Ship Games og Deep Rock Galactic stort tillykke med anerkendelsen, og krydser fingre for yderligere hæder når priserne overrækkes på lørdag.