Days Gone på PC havde en sløvere lancering end Horizon Zero Dawn

Indtil for en uge siden var Bend Studios’ Days Gone en PlayStation-eksklusiv fornøjelse. Spillet er ude nu på PC via Steam og Epic Games Store, og er umiddelbart blevet taget godt imod. Dog har VG24/7 gjort sig en lidt sjov betragtning, som jeg ikke kunne dy mig for at dele her.

Når et single player-spil udgives, er det ofte i den første uge, men skal finde ud af hvor mange der har spillet det på samme tid. I Days Gones tilfælde, nåede det i weekenden op på 27,450 samtidige spillere, og man skal være en ukuelig optimist, for at tro at dette tal vil stige yderligere.

Sammenligner man dette tal med et andet tidligere PlayStation-eksklusivt spil – for det skal man jo – så virker det pludselig lidt undervældende. Horizon Zero Dawn udkom nemlig på samme præmisser, men nåede indenfor samme tidsramme, at akkumulere 56,557 samtidige spillere, altså mere end dobbelt så mange som Days Gone.

Som VG24/7 også nævner i deres artikel, så er der sandsynligvis adskillige faktorer der spiller ind. Horizon Zero Dawn blev overvejende positivt anmeldt, da det blev lanceret til PlayStation 4 i 2017. Til sammenligningen var den generelle modtagelse af Days Gone lidt mere… medium-lunken. Anmeldelser og indtryk fra dengang, kan altså sandsynligvis stadig mærkes i dag. Dertil inkluderes heller ikke tal fra Epic Games Store, hvilket også giver en lille skævvridning af analysen.

Jeg føler jeg også kan sige et eller andet flabet om hvorfor nogle spil får en efterfølger, mens andre ikke gør, men jeg har vist allerede talt rigeligt om det emne.