Danske Vokabulantis byder på ægte stop motion-gaming

Fans af puzzle og platforming bør i den grad holde øje med det danskudviklede Vokabulantis. De to unge mennesker, Kurt og Karla, skal genetablere freden i Vokabulantis, men der er et problem: de har begge mistet evnen til at tale. Ved at løse adskillige puzzles og gennemføre indviklede platformingbaner, skal de to forsøge at genfinde mælet, så de kan udtrykke hvor højt de elsker hinanden.

Spil om kærlighed er yderst aktuelt for tiden, hvilket vi ser i for eksempel Haven og det kommende It Takes Two. Hvad der virkelig får Vokabulantis til at skille sig ud, er brugen af stop motion-teknologi, som vi for eksempel kender fra animationsfilm som Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas eller de klassiske Walter & Trofast-film. Alle figurer, rekvisitter og omgivelser skabes og animeres i hånden, og 3D-scannes efterfølgende for at blive bragt til live som spilbare entiteter.

Det kan være vanskeligt at kommunikere med en robot – især når man ikke har en mund.

Vokabulantis lader sig inspirere at Inside, Unravel og Little Nightmares-spillene. Det er bestemt heller ikke nogle skidte titler at hente ideer fra.

Spillet er endnu i et meget tidligt udviklingsstadie, og der sigtes umiddelbart efter en udgivelse i 2024. I første omgang er der blot tale om en PC-version til Steam, men via projektets nyopstartede Kickstarterside, kan man altså smide tillidsfuld valuta efter studiet, hvor et af delmålene nævner udgivelse til moderne spillekonsoller. Af øvrige delmål nævnes også local co-op, tilføjelse af vand- og musikinspirerede baner, og en 1st person vinkel fra en luftballen.

Et eksempel på en af de baner Kurt og Karla skal forsøge at klare sig igennem.

Spillet udvikles af det Århusbaserede studie, Kong Orange, sammen med animationsstudiet WiredFly Animation. Jeg er en sucker for de gamle stop motion-animationsfilm fra Tim Burton, og efter at have set konceptet for Vokabulantis, er min nysgerrighed i den grad pirret.

Vi kommer helt sikkert til at følge udviklingen af Vokabulantis, og vi ser meget frem til flere opdateringer fra det danske studie.