Danske LEGO-spil foreviges på Det Kongelige Bibliotek

“Build Your Own Game” er en konkurrence som blev stablet på benene af LEGO og Unity. Formålet var at give alle mulighed for at lave sine egne computerspil, med udgangspunkt i de nærmest uendelige universer, som LEGO netop tilbyder. Konkurrencen endte med over 1.100 bidrag, hvoraf cirka 40% af deltagerne ingen erfaring havde at skabe spil fra bunden.

Især til deltagernes store overraskelse, har LEGO og Unity nu meldt ud, at samtlige bidrag til konkurrencen bliver en del af den digitale danske kulturarv. Det bliver nemlig alle arkiveret på Det Kongelige Bibliotek i København, med henblik på at kunne blive studeret flere hundrede år fremover.

Games Archivist hos Det Kongelige Bibliotek, Allan Christophersen, siger således om LEGO og Unity:

“Virksomhedernes samarbejde med LEGO Ideas startede en bølge af kreativitet, som blev til en hel samling af kulturelle værker, der kan betragtes som “Danica”, eller danske, og som skal indsamles og opbevares i de nationale arkiver.”

I videoen herunder kan du se et lille udvalg af de spil, som altså bliver foreviget som en del af den danske kulturarv. Ja, de fleste af dem virker relativt primitive, men som et indblik i hvad LEGO og spiludvikling kan for uerfarne hjerner i 2021, er det helt uvurderligt:

Det kunne da godt være man skulle lægge vejen forbi Det Kongelige Bibliotek i nærmeste fremtid, og se hvordan de kreative kræfter har arbejdet med præmissen.

Du kan læse annonceringen på Unity’s hjemmeside.