(Update: Patchen er live nu) Cyberpunk 2077’s næste patch optimerer spillet til last gen-konsoller

Opdatering den 30. marts kl. 11:10: CD Projekt Red har annonceret, at patchen officielt er live nu til PC og konsoller, mens Stadia får samme behandling senere på ugen:

Den oprindelige nyhed følger herunder.


Cyberpunk 2077 fra CD Projekt Red har været igennem lidt af en rutsjebanetur, siden det blev udgivet i december 2020. Op til lanceringen blev der kun sendt PC-versioner ud til anmeldere, hvilket efterlod konsolgamere i mørket, omkring spillets tilstand på de platforme. Selvom PlayStation 5 og Xbox Series X kunne afvikle spillet ganske tilforladeligt, blev Cyberpunk 2077 erklæret grænsende til uspilleligt på PlayStation 4 og Xbox One. Sony fjernede endda spillet helt fra PlayStation Store, og i mere end 100 dage har man simpelthen ikke kunne købe spillet digitalt på PlayStation 4.

Med annonceringen af patch 1.2, bør ejere af Cyberpunk 2077 på last gen-konsollerne dog snart kunne få den oplevelse, som var tiltænkt dem for snart fire måneder siden. Adskillige punkter i den omfattende liste omhandler konsolspecifikke ændringer og optimeringer, som altså bør få rettet op på den håbløse tilstand spillet har været i.

Patchen retter dog op på meget mere end det. PC-gamere kan for eksempel se frem til at kunne afvikle Ray Tracing-effekter på AMD-grafikkort.

Jeg skal ikke kede dig med en gennemgang af samtlige patch-noter. I stedet kan du blot se listen på Cyberpunk-sitet, og se om de ændringer du har savnet er inkluderet. Det er desværre ikke meldt ud, hvornår patchen lander, men blot at det bliver snart.

Jeg har stadig ikke spillet Cyberpunk 2077, da jeg har tænkt mig at vente til det helt rigtige tidspunkt.