Blizzard annoncerer store ændringer i Overwatch 2-livestream

Hvis man efter Overwatchs første offentliggørelse i 2016 blev fan af det populære spil, har man ganske givet med jævne mellemrum, tjekket diverse gaming-nyhedssider i løbet af de sidste to års tid. I 2019 kunne Blizzard nemlig meddele, at en opfølger til spillet var på vej, men i klassisk Blizzard-stil, fik fans af spillet ikke ret mange informationer at forholde sig til – lige indtil i går.  

Den 20. maj åbnede Blizzard op, for noget nær første gang, og gav fans af spilserien et indblik i, hvad de kan forvente, når Overwatch 2 engang bliver gjort tilgængelig for de mange fans. En officiel udgivelsesdato blev dog ikke meldt ud.  

Ikke desto mindre, har man dog nu en fornemmelse af, at spillet er på vej, takket være det livestream PlayOverwatch i går sendte via Youtube, og her kunne skaberne af spillet bekræfte spekulationer om, at efterfølgeren til det populære første spil, vil have nogle ganske betydelige ændringer. Du kan gense hele streamen herunder:

Det første Overwatch-spil, tillod i alt 12 spillere, seks på hvert hold, der så kunne udkæmpe en kamp til døden i de farverige baner, byer og landskaber. Sådan bliver det dog ikke i Overwatch 2.  

Game director Aaron Keller, kunne nemlig fortælle de mange fans der så med på gårsdagens livestream, at det nye spil vil bestå af kun fem spillere på hvert hold, og han gav ligeledes en forklaring på, hvorfor Blizzard har truffet den beslutning:  

“Overwatch har altid været spillet af to hold bestående af seks spillere. Overwatch 2 vil blive spillet af to hold, bestående af fem spillere”, fortæller Keller og fortsætter: “der er mange grunde til, at vi ønskede at lave denne ændring. Vi er gået fra at have ingen begrænsninger på valg af helte, men det har vi nu”. 

Keller fortæller, at fokus i høj grad har været på at skabe et mere balanceret, og samtidig let overskueligt spil.  

“Hvis man tænker over det, sker der rigtig meget i et Overwatch map. Det går utroligt hurtigt, og vi har altid forsøgt at gøre kampene lette at læse og forstå, og selv med alt det arbejde vi har lagt i det, kan det stadig til tider være svært, at holde styr på 11 andre spillere på slagmarken. Det giver spillerne en bedre forståelse, og mulighed for at reagere på det der foregår omkring dem”. 

I Overwatch 2 vil hvert hold maksimalt kunne have én tank.

Udover at der altså reduceres fra 12 til 10 spillere, vil en stor ændring i Overwatch 2 være, at spillernes roller nu vil være fastlåst, og det vil derfor kun være muligt for én person pr. hold, at påtage sig rollen som tank. 

Ifølge Keller har den tidligere mulighed for at have to tanks på et hold, til tider skabt ubalance i spillet, og Overwatch 2 vil derfor indeholde faste roller, bestående af en tank, to support- og to DPS-spillere. 

“DPS-helte er simple: de skyder. Men en tank har evner der kan være forstyrrende, og når de samles med andre tanks, kan det skabe problemer for andre hold,” 

Der er som sagt endnu ikke sat dato på, hvornår det længe ventede spil vil blive gjort tilgængeligt for glade gamere verden over. Med offentliggørelserne af de mange nye tanker og tendenser, har Blizzard dog uden tvivl formået at skubbe til, hvad der i forvejen var stor hype for spillet.