Bliver Hideo Kojimas næste spil eksklusivt til Xbox?

Hideo Kojima har haft relativt stor succes med Death Stranding, til trods for delte meninger om hvor vidt spillet overhovedet er godt. Uanset hvad man mener om Death Stranding, så formår Kojimas navn alene stadig at vække opmærksomhed. Det er også tilfældet med en artikel hos VentureBeat, hvor skribent Jeff Grubs umiddelbart bygger en sag der skal afvise, at Kojima har noget som helst at gøre med det netop annoncerede Abandoned.

Der var åbenbart flere elementer i annonceringen, som fik nogle til at mistænke, at Abandoned var næste projekt fra Kojima. Først og fremmest er udvikleren Blue Box Games Studio stort set ukendt, og har ikke udgivet et eneste spil tidligere. Som om det ikke var nok, så har spillets game director, Hasan Kahraman, samme initialer som Hideo Kojima. Ja, konspirationer skal man aldrig lede længe efter.

Grubs’ bedste bevis for at Abandoned ikke i virkeligheden er under udvikling hos Kojima Productions, er hans egen udmelding om, at Xbox er i gang med at indgå et større samarbejde med den legendariske udvikler:

“Kojima is in talks with Microsoft about publishing his next game, according to a source familiar with the matter. I cannot confirm if Xbox closed the deal yet, but my understanding is that Kojima is the focus of a Microsoft plan to leverage Japanese talent.”

Det er alligevel en ret nonchalant og kontant udmelding, midt i en artikel som umiddelbart handler om noget ganske andet. VentureBeat har dog ikke for vane, at smide påstande og rygter om sig uden at være helt sikre. Jeg bryder mig heller ikke selv om løse rygter, og jeg bestræber mig faktisk på at holde dem væk fra forsiden på Bird of Play. I dette tilfælde, og med Jeff Grubs og VentureBeat som kilde, så tør jeg dog godt vove pelsen.

Vi følger naturligvis op på sagen, hvis vi hører mere om et potentielt samarbejde mellem Xbox og Hideo Kojima.