Alle er utilfredse med ny Assassin’s Creed Valhalla patch – undtagen mig

Da jeg læste om den seneste gratis opdatering til Assassin’s Creed Valhalla, fik jeg funklende lys i øjnene. Det samme må simpelthen have været tilfældet for mine ligesindede katteelskere. Man skal nemlig ikke scrolle langt ned i noterne, før man støder på denne sætning:

“There will now be more cats throughout England. The best clutter.

Jeg ELSKER katte. Jeg elsker især katte i spil, når man har mulighed for at kæle med dem. Jeg er allerede stødt på flere katte, siden opdateringen landede i går, og jeg kan allerede mærke at mit liv er blevet bedre.

Alligevel har adskillige gamere set sig utilfredse med den nye patch. Selv en overflod af de behårede farsbrød kan åbenbart ikke råde bod på en anden tilføjelse, som har fået sindene i kog hos den øvrige befolkning af virtuelle vikinger.

En “transmog”-funktion er blevet gjort tilgængelig ved smeden i den centrale landsby Ravensthorpe, og denne lader spilleren ændre udseendet på våben og rustning. Det er udelukkende en kosmetisk ændring, og påvirker altså ikke selve spillets gameplay. Der er dog alligevel blevet pisket en stemning op på Reddit, hvor dedikerede og højtråbende fand har tilkendegivet, at det ikke bør koste 50 sølvmønter, altså spillets indbyggede valuta, for at foretage denne ændring.

Hovedargumentet er, at tidligere spil i Assassin’s Creed-serien tilbød den samme transmog-mulighed gratis. Dertil kunne man også skifte udseendet på sit gear direkte fra en menu, men i Valhalla er man altså nødt til at tage tilbage til Ravensthorpe, for at få det udført.

50 sølvmønter er ikke en egentlig formue i Assassin’s Creed Valhalla, men der er lige et lag mere til sagen. Ubisoft sælger nemlig denne valuta for real world-penge, selvom man finder rigeligt af dem under en helt almindeilg gennemspilning. Der er derfor røster som mener, at det er en pengegrisk handling fra Ubisoft.

Jeg må indrømme, at det ikke var en højtønsket funktion fra mig, at kunne ændre på mine våbens visuelle fremtoning. Spillet er stadig blændende, men hvis nogen mener det påvirker deres oplevelse af spillet, at have den helt rigtige krumning på deres sværd eller et skjold lavet af en bestemt type træ, så skal jeg da ikke tage det fra dem.

Eivor var direkte inspiration til de stadionstore technofester “Sensation White”.

Opdateringen har også budt på andre tilføjelser, bug fixes og gaver. For eksempel kan man nu klæde sig ud som Altaïr, helten fra det første Assassin’s Creed fra 2007. Dertil er der et nyt event i Ravensthorpe som blandt andet byder på en æggejagt, og så er der tilføjet en “close camera option”, som jeg varmt vil anbefale at slå til. Denne ændrer kameravinklen i spillet, så man ser over Eivors skulder, i stedet for den noget fjernere løsning som har været standard hidtil. Det giver spillet et helt andet og mere nærværende feel, som endda minder om det PlayStation-eksklusive God of War.

Jeg synes man skal være i sin gode ret til at være utilfreds med hvad som helst, men jeg sætter mig altså bare på en træstub, og lader kattene glide deres haler op af mine lægge. Iiih, hvor er de søde!