Age of Empires IV: her er alt hvad der blev annonceret i weekenden

Weekenden i uge 14 stod i Age of Empires tegn. Der blev præsenteret gameplay fra det kommende Age of Empires IV, og det er primært disse annonceringer vi dækker i denne artikel.

Delhi Sultanate er den nye spilbare civilization, der som navnet antyder har indiske rødder. Mest opsigtsvækkende var naturligvis den enorme War Elephant, som helt sikkert kommer til at skræmme livet af selv de mest hærdede riddere. Vi kunne her også se hvordan bueskytter affyrer deres pile fra murene omkring ens by, og hvordan sacred sites skal indfanges før modstanderne.

Præsentationen af den nye Norman single player-kampagne rejste længere vest på, og tog os til år 1066. I dette år forsøger Hertug William at fravriste Kong Harald sin krone, for at gøre England til sit eget. Forløbet åbner med det berømte slag “Battle of Hastings”.

Vi får her vist helt klassiske Age og Empires-kampsekvenser. Der er hurtige ryttere, spydmænd, blider og naturligvis enorme slagmarker, der omkranser de omkranser de fæstninger der skal indtages.

Demonstrationen viste også hvordan spillets kapagner vil blive præsenteret, og her er der fundet en yderst interessant vinkel. Sekvenserne vil blive introduceret som små dokumantarlignende sekvenser, hvor virkelige optagelser fra den moderne verden viser de omgivelser man skal til at udkæmpe krige i. Dette skal medvirke til at give en mere autentisk oplevelse, så man også forstår alvoren i de kampe man kaster sig ud i.

Vi fik også et grundigt kik på hvordan spillets gameplay udvikler sig, efterhånden som man opgraderer sin civilization til mere avancerede stadier. Med en start i den mørke middelalder og eskalering til feudal age, castle age og empire age, er alt som det netop skal være i et Age of Empires-spil.

Vi ser her gameplay fra både engelske, indiske, kinesiske og mongolske synspunkter, samt de forskellige bygninger og enheder de hver har til rådighed. Igen er den indiske War Elephant altså den helt store isbryder. Til gengæld har mongolerne mulighed for at pakke hele sin by sammen, og flytte til et andet sted, såfremt der er ved at blive lidt for hedt, der hvor de hidtil har slået lejr.

Jeg hæftede mig også særligt ved muligheden for at gemme sine tropper i en skov, hvorfra de kan lave et bagholdsangreb på en intetanende fjendtlig deling.

I samme forbindelse blev anledningen også benyttet, til formelt at indtroducere den kinesiske civilization, som en af de spilbare faktioner i Age of Empires IV. Den kinesiske beherskelse af krudt og geværer, kan her snildt medvirke til at få et overtag i de mest hektiske kampe.

En yderst kort teaser nåede også lige at markere, at kampe til søs og invadering fra havet bestemt også er en del af Age of Empires IV. Nærmere detaljer herom udeblev dog fra præsentationen.

Der er altså rigeligt at glæde sig til, hvis man er til real time strategy-genren. Age of Empires IV ser ud til at have bibeholdt alt hvad der gjorde gamle spil så populære, og med introduktion af nye gameplay-elementer til serien, skal der nok være rigeligt med udfordring at hente.

En closed beta er på vej, og vil du have mulighed for at være med, kan du skrive dig op via det officielle Age of Empires-site.

Samtlige detaljer omkring Age of Empires IV, samt de øvrige opdateringer til Definitive Edition af både Age of Empires II og III, kan du finde ovre på den officielle Xbox-blog.

Age of Empires IV forventes udgivet på PC i efteråret 2021.